1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Levrek Marine Tanımı: Balıkta Yeni Lezzet Arayanlara Özel! Levrek Marine Nasıl Yapılır?

Levrek Marine Tanımı: Balıkta Yeni Lezzet Arayanlara Özel! Levrek Marine Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Buğulama ya da ızgara balık tanımlarından sıkılanlara özel levrek marine tanımı geliyor. Farklı farklı tanımların olduğu bu meze için en hoş tanımı seçtik. Balığın farklı lezzetlerle bir ortaya geldiği bu fevkalade tanımı sizler için paylaşıyoruz.

Levrek Marine Tarifi

Malzemeler: 

  • 1 adet levrek

  • 1 adet soğan

  • 2 adet lime – limon

  • Hardal Tanesi

  • Yumurta sarısı

  • Zeytin yağı

  • Tuz

  • Kapari

  • Kişniş

Levrek Marine Hazırlanışı

Levreği fileto olarak ayırın. Balığın deri ve kılçıklarını çıkarın.

 Ayırdığınız fileto kesimlerini jülyen doğrayın. Soğanları ince ince doğrayıp tuz ile ovun ve sonrasında sudan geçirin. Buradaki püf nokta soğanın acısının çıkarıp ağza soğan tadının gelmesini önlemek.

Asitleme süreci için yapılan sos;

limon, lime, sirke, hardal ve yumurta sarısı çırpılır. Burada da değerli olan elle çırpmaktır. Sosa zeytinyağını yavaş yavaş ekleyin. 

Levreklere sosu ekleyin. Bir gece buzdolabında bekletin. Servisten evvel sosun yarısını süzün. Üzerini de kapari ve kişniş ile süsleyin ya da zevkinize nazaran farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Levrek Marine Tanımı: Balıkta Yeni Lezzet Arayanlara Özel! Levrek Marine Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin