1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Çerkes Tavuğu Tanımı: Çerkeslerin Bile Yaparken Kıvamını Tutturamadığı Çerkes Tavuğu Nasıl Yapılır?

Çerkes Tavuğu Tanımı: Çerkeslerin Bile Yaparken Kıvamını Tutturamadığı Çerkes Tavuğu Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çerkes Tavuğu ekseriyetle herkes tarafından çok sevilen bir mezedir. En az bir defa de olsa kesinlikle ya duymuş ya da yemiş olduğunuz Çerkes Tavuğu'nun tanımını sizler için yazdık.

Çerkes Tavuğu Tarifi

Malzemeler:

  • 1 adet tavuk göğsü

  • 2-3 dilim ekmek

  • 1 adet soğan

  • 1 adet havuç

  • 1 su bardağı ceviz

  • 1 demet maydanoz

  • Sarımsak

  • Tereyağ

  • Tuz

  • Karabiber

  • Toz kırmızı biber

Çerkes Tavuğu Hazırlanışı

Öncelikle tavuğu soğan ve havuçla birlikte haşlayın. Haşladıktan sonra tavuk etlerinin ince ince didin. 

Ardından cevizi mutfak robotundan geçirin. Sarımsakları da ezin.

Ekmek içini tavuk suyu ile ıslatın. Islattığınız ekmeği, çekilmiş cevizi, sarımsağı ve ince ince didilen tavuğu bir kapta karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı mutfak robotundan geçirin. Akabinde tavuk suyunu ekleyip karşımı homojen bir kıvama getirip tuzunu ekleyin. Bir sunum tabağına Çerkes Tavuğunu alın.

Not: Bu yemekte değerli olanın kıvamını tutturmak olduğunu unutmayın.

Üzeri için; tereyağ ile kırmızı toz biberi eritin. Maydanozu de üzerini süslemek için kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Çerkes Tavuğu Tanımı: Çerkeslerin Bile Yaparken Kıvamını Tutturamadığı Çerkes Tavuğu Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin