1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Mutancana Tanımı: Osmanlı Mutfağı’ndan Günümüze Kadar Gelen Mutancana Nasıl Yapılır?

Mutancana Tanımı: Osmanlı Mutfağı’ndan Günümüze Kadar Gelen Mutancana Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmanlı saray mutfağında pişirilen Mutancana'nın çok eski bir geçmişi vardır. Fatih Sultan Mehmet'in de en sevdiği yemek olduğu da söylenir. Bugün Mutancana yemeğinin tanımını sizler için yazdık.

Mutancana Yemeği Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gram tavuk göğsü

  • 10 adet arpacık soğanı

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 yemek kaşığı nişasta

  • 1/2 çay bardağı kuru siyah üzüm

  • 5 adet kuru incir

  • 5 adet kuru erik

  • 5 adet kuru kayısı

  • 2 su bardağı tavuk suyu

  • 1/2 çay bardağı çiğ badem

  • 1 adet kabuk tarçın

  • 1 yemek kaşığı bal

  • Tuz

  • Sirke

Mutancana Yemeği Hazırlanışı

İlk olarak tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp eritin. Arpa soğan ve kabuklarını soyduğunuz bademleri ekleyin. Renkleri pembeleşinceye kadar  karıştırın. Tavukları ekleyip kavurun. Bu esnada sirkeyi ekleyin.

Erik, kayısı ve incirleri doğrayın. Sonrasında bu kuru meyveler ve tarçını kaynatın. Kavrulan tavuk, badem ve arpa soğanların üzerine hem tavuk suyunu hem de haşlanılan meyvelerin suyundan ekleyin. Meyvelerin suyuna nişasta koyarak bağlayın. Balı da ekleyin.

 15-20 dakika kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı bir biçimde pişirin. Ocaktan aldıktan sonra 10 – 20 dakika dinlendirin.

Afiyet olsun :)

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Mutancana Tanımı: Osmanlı Mutfağı’ndan Günümüze Kadar Gelen Mutancana Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin