1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Kabak Çorbası Tanımı: Sıcak Havalarda Âlâ Gidecek Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?

Kabak Çorbası Tanımı: Sıcak Havalarda Âlâ Gidecek Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kabak Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 4 adet kabak

  • 1 adet kuru soğan

  • 3 diş sarımsak

  • Zeytinyağı

  • Tereyağı

  • Un

  • Süzme yoğurt

  • Dereotu

  • Tuz

  • Karabiber

  • Ceviz

Kabak Çorbası Hazırlanışı

İlk olarak kabukları soyun. Kabağın çekirdekli kısmını da ayırın. Kabakları küçük kesimler halinde doğrayın. Soğanı küp küp doğrayın. Sarımsakları doğrayın. Cevizleri küçük modüllere ayırın. Akabinde tüm bu gereçleri soteleyin.

Sotelendikten sonra üzerine su ekleyin. Blenderda ezin. Akabinde bir kaba yoğurt ve unu alıp çırpın. Çırptıktan sonra yavaş yavaş kabak karışımını ekleyin. Yoğurdun kesilmemesi için yavaş ek etmeye ihtimam gösterin. Sonrasında tekrar kaynatın ve soğumaya bırakın. Son olarak ince kıyılmış dereotu ve baharatları ekleyin.

Afiyet olsun :)

Kabak Çorbası Tanımı: Sıcak Havalarda Âlâ Gidecek Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin