1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Kızarmış Dondurma Tanımı: Dondurmada Kızarır mıymış Diyenlere Kızarmış Dondurma Nasıl Yapılır?

Kızarmış Dondurma Tanımı: Dondurmada Kızarır mıymış Diyenlere Kızarmış Dondurma Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kızarmış Dondurma Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kutu dondurma

  • 1 paket mısır gevreği

  • 4 adet yumurta akı

  • 2 yemek kaşığı şeker

  • Ayçiçeği yağı

  • Bal

  • Çikolata sosu

Kızarmış Dondurma Hazırlanışı

İlk olarak dondurmaları kesip top haline getirin.Top haline gelen dondurmaları 1-2 saat daha buzlukta bekletin. 

Dış harcı için birinci olarak mısır gevreği ve şekeri rondoda çekin. Daha sonra yumurta aklarını karıştırıp köpürtün. Son olarak dondurulan dondurma toplarını yumurta akına batırın. Üzerini mısır gevreği ile kaplayın. 2 saat bekletip birebir süreçleri tekrarlayın. Mümkünse bir gece buzlukta bekletin. 

Yiyeceğiniz vakit kızgın yağın içine topları atın kızarana kadar pişirin. Üzerine, bal ve çikolata sosunu dökün. 

Afiyet olsun :)

Kızarmış Dondurma Tanımı: Dondurmada Kızarır mıymış Diyenlere Kızarmış Dondurma Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin