1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Ballı Zencefilli Tavuk Tanımı: Tatlı ve Acının Harmanlandığı Ballı Zencefilli Tavuk Nasıl Yapılır?

Ballı Zencefilli Tavuk Tanımı: Tatlı ve Acının Harmanlandığı Ballı Zencefilli Tavuk Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ballı Zencefilli Tavuk Tarifi

Malzemeler:

  • Tavuk kanadı

  • 1 kase un

  • 3 adet sarımsak

  • Maydanoz

  • Bal

  • Soya sosu

  • Toz zencefil

  • Tereyağı

  • Zeytinyağı

  • Karabiber

  • Tuz

  • Esmer şeker

  • Susam

Ballı Zencefilli Tavuk Hazırlanışı

İlk olarak tereyağında ince ince doğranılan sarımsakları kavurun. Üzerine soya sosu, zencefil, bal ve esmer şekeri ekleyin. Ağır bir kıvama gelene kadar pişirin. 

Un, karabiber ve tuzu bir kasede karıştırıp tavukları bu karışıma bulayın. Akabinde kızan yağın içine tavukları atıp iki tarafını da kızartın.

Kızartma süreci bittikten sonra evvelce yaptığınız sosa tavukları ekleyip karıştırın. Son olarak üzerine de maydanoz ve susam ekleyin.

Afiyet olsun.

Ballı Zencefilli Tavuk Tanımı: Tatlı ve Acının Harmanlandığı Ballı Zencefilli Tavuk Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin