1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Terbiyeli Kuzu Kapama Tanımı: Kendisi Zahmetli Tadı Lezzetli Terbiyeli Kuzu Kapama Nasıl Yapılır?

Terbiyeli Kuzu Kapama Tanımı: Kendisi Zahmetli Tadı Lezzetli Terbiyeli Kuzu Kapama Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terbiyeli Kuzu Kapama Tarifi

Malzemeler:

  • 6 adet kuzu kapama

  • 2 adet soğan

  • 2 adet patates

  • 2 diş sarımsak

  • 1 adet kereviz

  • 1 adet havuç

  • 1 çorba kaşığı un

  • Tereyağı

  • Maydanoz

  • Dereotu

  • Tuz 

  • Şeker

  • Limon suyu

  • Ilık su

Terbiyesi için:

  • 2 yumurta sarısı

  • 2 çorba kaşığı un

  • 1/2 limon suyu

  • Yoğurt

  • Su

Terbiyeli Kuzu Kapama Hazırlanışı

Öncelikle orta büyüklükte doğradığınız soğanları tereyağında kavurun. Akabinde etleri ekleyin ve suyunu bırakana kadar pişirin. Unu ek edin. Sarımsakları ve ılık suyu da ekleyin.

Etler yumuşak bir kıvama gelene kadar bir buçuk saat tencerede haşlayın. Haşlandıktan sonra tuz ve şekeri ilave edin.

Sonrasında zerzevatları de ekleyin ve 15 dakika daha pişirin. Ocağın altını kapatınca maydanoz ve dereotunu da ekleyin.

Terbiye için hazırladığınız gereçleri bir kapta çırpın ve homojen bir kıvama getirin. Terbiyeyi yavaş yavaş yemeğe ekleyerek karıştırın. Kaynadıktan sonra yemeği ateşten alın.

Afiyet olsun :)

Terbiyeli Kuzu Kapama Tanımı: Kendisi Zahmetli Tadı Lezzetli Terbiyeli Kuzu Kapama Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin