1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Kadınbudu Köfte Tanımı: Lezzetiyle Herkesi Mest Eden Kadınbudu Köfte Nasıl Yapılır?

Kadınbudu Köfte Tanımı: Lezzetiyle Herkesi Mest Eden Kadınbudu Köfte Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadınbudu Köfte Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gram orta yağlı kıyma

  • 1 adet kuru soğan

  • 1 adet yumurta

  • 3 diş sarımsak

  • Yarım su bardağı pirinç (haşlanmış)

  • Yarım su bardağı un

  • 1 su bardağı galeta unu

  • Maydanoz

  • Dereotu

  • Kimyon

  • Karabiber

  • Tuz

  • Ayçiçek yağı

  • 2 adet yumurta (çırpılmış)

Kadınbudu Köfte Hazırlanışı

İlk olarak soğan ve sarımsakları yağda kavurun ve yarım kilo etin yarısını da yağda suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. 

Diğer kalan etin içine un, yumurta, pirinç, yeşillikler ve baharatları ek edip karıştırın. Dolapta bir yarım saat bekletin. 

Sonrasında hem kavrulan hem de gereçlerin eklenip karıştığı eti birleştirin. Son olarak yumurta büyüklüğünde formlar verin. Evvel galeta ununa sonra yumurtaya batırıp kızartma tavasına atıp kızartın. 

Afiyet olsun :)

Kadınbudu Köfte Tanımı: Lezzetiyle Herkesi Mest Eden Kadınbudu Köfte Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin