Petibör, finger, bebek bisküvisi, kedi lisanı, lotus… Hepsi raflarda dururken bir gözümüz o tarafa kayar, canımız çeker…O vakit haydi mutfaklara, üşenmeyin! Bu tarifler çok pratik.
1. Bisküvili çikolata topları
Malzemeler
-
2 paket pötibör bisküvi
-
Yarım su bardağı fındık unu (veya çok ince çekilmiş fındık içi)
-
1 çay bardağı kuru meyve
-
50 gram tereyağı
-
1 çay bardağı süt
Üzeri için;
- 200 gram beyaz çikolata yahut bitter çikolata
Yapılışı
Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirip derin bir kaba alın. Üzerine fındık unu, eritilmiş tereyağı ve sütü ek edip düzgünce karıştırın. Minik modüllere kestiğiniz kurutulmuş meyveleri ekleyip elinizle yuvarlaklar hazırlayın. Tepsiye dizip buzdolabında 1 saat dinlendirin. Beyaz çikolatayı benmari tarzı eritin. Hazırladığınız topları çikolataya batırıp yağlı kağıt serili tepsiye alın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
2. Bisküvili irmik tatlısı
Malzemeler
-
1 litre süt
-
9 yemek kaşığı irmik
-
7 yemek kaşığı şeker
-
Yarım yemek kaşığı margarin
-
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
-
1 paket pötibör bisküvi
-
1 paket vanilya
-
1 adet muz
-
Tarçın
Yapılışı
Tatlınızı hazırlamak için birinci olarak derin bir tencereye süt, irmik ve şekeri koyun ve ateşe koymadan önce birkaç kere karıştırın. Ateşe koyduktan sonra da daima olarak karıştırarak pişirmeye başlayın. Karışımınız kaynamaya başlayıp üzeri göz göz olduğunda tencerenin altını kapatın ve vanilyayla margarini ek ederek biraz karıştırın. Tatlınızı yapacağınız kek kalıbınızı ya da tepsinizi ıslatarak tatlı karışımının yarısını kalıba dökün. Spatula yardımıyla her yere eşit biçimde dağıttıktan sonra evvel pötibör bisküvinizi, sonra da dilimlenmiş muzlarınızı sıralayın. Dizdiğiniz muz dilimlerinin üzerine dövülmüş ceviz içlerini de serpiştirdikten sonra tatlının öteki yarısını da dökün. Daha sonra tatlınızı buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirin. Buzdolabından tatlınızı çıkardıktan sonra kalıbınıza uygun bir tepsi ile kalıbın ağzını kapatıp aykırı çevirin.
3. Kedidili bisküvili pasta
Malzemeler
-
1,5 paket kedidili bisküvi
-
1 litre süt
-
12 yemek kaşığı toz şeker
-
5 yemek kaşığı irmik
-
1 yemek kaşığı kakao
-
1 yemek kaşığı margarin
-
160 gr bitter çikolata
Süslemek için;
Eritilmiş beyaz çikolata, frambuaz sos, frenk üzümü ve yaban mersini (tercihinize nazaran değiştirebilirsiniz)
Yapılışı
Süt, irmik, kakao, margarin ve şekeri tencereye alıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Çikolatayı küçük kesimlere bölüp muhallebiye ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Baton kek kalıbının içini streç sinema ile kaplayın. Kedidili bisküvileri yavaşça süte batırıp kalıbın tabanına ve kenarlarına dizin. Çikolatalı karışımı kalıba doldurun. Üzerini süte batırılmış kedi lisanı bisküviler ile kapatın ve oda ısısına gelinceye kadar bekletin. 1 gece buzdolabında dinlendirin. Pastayı kalıptan çıkartın. Üzerini eritilmiş beyaz çikolata, frambuaz sos, frenk üzümü ve yaban mersini ile süsleyip servis yapın. İrmikli ve kedidili bisküvili pasta artık hazır, afiyet olsun.
4. Magnolia
Malzemeler
Muhallebisi için;
-
1 litre süt
-
3 yemek kaşığı un
-
2 yemek kaşığı nişasta
-
1 su bardağı şeker
-
1 adet yumurta sarısı
-
1 paket sıvı krema
-
1 paket vanilya
Arası için;
-
1, 5 paket burçak bisküvi
-
Çilek
Yapılışı
Tencereye süt, şeker, nişasta, un ve yumurtayı alalım. Çırpma teli ile çırpalım. Ocağa alıp karıştırmaya başlıyoruz. Kıvamı yoğunlaşıp göz göz oluncaya kadar pişirilir. Ocaktan alınır vanilya eklenir ve karıştırılır. Soğumaya bırakılır. Muhallebimiz soğurken orta ara karıştıralım ki üzeri kabuk tutmasın. Muhallebi soğurken bisküvileri rondo’dan geçirelim. Muhallebimiz soğuduktan sonra içine bir paket krema ek edip mixer ile çırpıyoruz. Çilekleri ince dilimler halinde kesiyoruz. Kupların en tabanına 1 yemek kaşığı bisküvi ekleyelim. Çilekleri imgelerdeki üzere dizelim ve üzerine muhallebi ek edelim. Daha sonra bir kat daha bisküvi ve yeniden muhallebi, en son bisküvi olacak biçimde hisse edelim. Soğutup dinlendirdikten sonra tatlımız hazır.
5. Bisküvili sarma
Malzemeler
-
1 litre süt (5 su bardağı)
-
1 su bardağı şeker
-
1 su bardağı un
-
1 paket vanilya
-
1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
-
1 paket petibör bisküvi
Üzerine sürmek için;
-
1 paket krem şanti
-
1 su bardağı süt
İçine dökmek için;
-
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
-
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı
Öncelikle tavuk göğsü için sütümüzü, unumuzu ve şekerimizi tencereye alıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynatıyoruz. Kaynayınca içine vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağı katıp karıştırıp ocağı kapatıyoruz. Blenderla pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz. Bisküvilerimizi rondodan geçirip toz haline getiriyoruz. Fırın tepsimize yağlı kağıt serip rondodan geçirdiğimiz bisküvileri yağlı kağıt üzerine eşit bir halde yayıyoruz. Üzerine tenceredeki muhallebimizi döküp kaşık yahut spatula ile eşit bir halde yayıyoruz. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıyoruz ve 2-3 saat bekletiyoruz. 1 su bardağı süt ve 1 paket krem şantiyi karıştırıp blender ile katı olana kadar çırpıyoruz. Buzdolabından aldığımız muhallebimizin üzerine eşit bir biçimde sürüyoruz. Krem şantinin üzerine de karıştırdığımız cevizle tarçını döküp uzunluktan 2 enden 5 modül olacak biçimde kesip rulo halinde sarıyoruz. Tavuk göğsünün üzerini süsleyip servis yapabilirsiniz.
6. Bisküvili havuç topları
Malzemeler
-
5 orta boy havuç
-
1,5 paket pötibör bisküvi
-
1 çay bardağı süt
-
2 yemek kaşığı şeker
-
1 çay bardağı fındık (ince çekilmiş)
-
1 kahve fincanı hindistan cevizi (üzeri için)
-
Tarçın
Yapılışı
Havuçlarımızı rendeleyip teflon tavada yavaşça öldürelim şekeri ve tarçını ekleyelim , sütümüzü ek edip bir ölçü daha pişirelim. Havuçlarımız ılıyınca fındık ve ince un haline getirdiğimiz bisküvilerimizi ekleyip yavaşça yoğuralım. Elimizde yuvarlayarak hal verip hindistan cevizi rendesine bulayarak servis tabağımıza dizelim.
7. Mozaik pasta
Malzemeler
-
100 gram tereyağı
-
1 su bardağı süt (200 ml)
-
3 yemek kaşığı kakao
-
4 yemek kaşığı pudra şekeri (3 yemek kaşığı toz şeker kullanabilirsiniz)
-
2 paket petibör bisküvi
Yapılışı
Tereyağını eritin. Pudra şekerini karıştırma kabına aktarın. Pudra şekerinin üzerine erittiğiniz tereyağını ve sütü dökün. Kakaoyu da ek edin. Materyalleri çırpın. Üzerine bisküvileri kırın. Bisküvileri de koyduktan sonra tüm gereçleri spatula yardımıyla nazikçe karıştırın Servis edeceğiniz kalıbın içini streç sinema ile kaplayın. Tüm harcı ekleyip, buzdolabının dondurucu kısmında 4 saat bekletin. Dilimleyerek soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.
8. Pudingli bisküvi pastası
Malzemeler
-
1 paket sade petibör bisküvi
-
1 paket kakaolu petibör bisküvi
-
1 paket çikolatalı puding
-
4 su bardağı süt
Süslemek için;
-
1/2 su bardağı hindistan cevizi
-
2 yemek kaşığı toz antep fıstığı
Yapılışı
Geniş bir tencereye sütü ve pudingi alın. Puding katılaşana kadar kısık ateşte karıştırın. Geniş bir sunum kabına bir kat bisküvi bir kat puding olacak formda sıralayın. Pastanın üzerini kalan pudingle kaplayın. Pastanızın üzerini süslemek için Hindistan cevizi ve antep fıstığı kullanabilirsiniz. Pastayı buzdolabında soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.
9. Parfe
Malzemeler
Parfe için;
-
2 paket sıvı krema
-
5 yemek kaşığı pudra şekeri
-
300 gram taze çilek
-
100 gram petibör bisküvi
-
100 gram kakaolu petibör bisküvi
-
1 çay bardağı damla çikolata
Üstü için;
-
1 tatlı kaşığı toz antep fıstığı
-
1 avuç çilek
Yapılışı
Kremayı ve pudra şekerini derince bir kaba alın ve bir mikser yardımı ile kabarana dek çırpın. Sonra içine bisküvileri ufalayın. Doğranmış çilekleri ekleyin ve son olarak da damla çikolatayı ek edin. Güzelce karıştırdıktan sonra, streç sinemayla kaplanmış baton bir kek kalıbına hazırladığınız karışımı boşaltın. Üstünü de streç sinemayla kapayın ve buzlukta 5 saat kadar bekletin. Bekleme müddetinin sonunda dolaptan çıkartın ve bir servis tabağına zıt çevirip streç sineması çekin. Üstüne toz antep fıstığı serpip, doğranmış çilekleri yerleştirin ve dilimleyerek servis edin.
10. Balkabaklı bisküvili pasta
Malzemeler
-
2-3 paket petibör bisküvi
-
2,5 su bardağı bal kabağı püresi
-
1 su bardağı soğuk süt
Kreması için;
-
1 paket krem şanti
-
1 çay bardağı soğuk süt
Üzeri için;
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Yapılışı
1 su bardağı sütü bir kaseye boşaltın. 16 adet bisküviyi, tek tek süte batırıp tepsiye dizin. Bisküvilerin üzerine bal kabağı püresi sürün. 2. ve 3. katlar içinde bisküvileri süte batırıp dizin ve her kata bal kabağı sürün. Son olarak 4. kat içinde bisküvileri süte batırıp dizin. 1 paket krem şanti, 1 çay bardağı süt ile çırpılır. Pastanın üzeri krem şantiyle kaplanır. Üstüne ceviz serpip, 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Dinlenen pasta dilimleyip, servis edebilir.
11. Lokumlu bisküvi kurabiye
Malzemeler
-
1 paket bisküvi
-
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
-
2 yemek kaşığı un
-
1 adet yumurta
-
1 çay kaşığı kabartma tozu
-
100 gram lokum
Yapılışı
Bisküvileri bir mutfak robotuna atın ve un haline gelene dek çekin. Un haline getirdiğiniz bisküvilerden bir avuç kadarını bir kenara ayırın, üstlerini kaplamak için kullanacağız. Un haline getirdiğiniz bisküvilerin içerisine tereyağını, yumurtayı, unu ve kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğurun. Cevizden daha küçük kesimler biçiminde hamurdan kopartın ve elinizle yuvarladıktan sonra bastırarak yassılaştırın. Yassı hale getirdiğiniz hamurun ortasına lokunu yerleştirin, kenarlarını birleştirip kapatın ve tekrar yuvarlayın. Yuvarladığınız içi lokumlu hamur toplarını kenara ayırdığınız bisküvi kırıntılarının içerisinde yuvarlayarak üstlerinin bisküvi kırıntısı ile kaplanmasını sağlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin. Bu halde tüm hamuru hazırlayıp fırın tepsisine dizin. Evvelce ısıtılmış 150 derecelik fırında yaklaşık 12 dakika boyunca pişirin ve fırından çıkarttıktan sonra tepsinin içinde soğumalarını bekleyin. Akabinde servis edin.
Bu içerikler de ilginizi çekebilir: