1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Karnıyarık Tanımı: Türk Mutfağının Vazgeçilmezi Karnıyarık Yemeği Nasıl Yapılır?

Karnıyarık Tanımı: Türk Mutfağının Vazgeçilmezi Karnıyarık Yemeği Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karnıyarık Yemeği Tarifi

Malzemeler:

  • 6 adet patlıcan

  • 350 gram kıyma

  • 1 adet kuru soğan

  • 3 diş sarımsak

  • 2 adet domates

  • 5 adet yeşil sivri biber

  • Yarım tatlı kaşığı domates salçası

  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası

  • Ayçiçek yağı

  • Zeytinyağı

  • Maydanoz

  • Karabiber

  • Tuz

Karnıyarık Yemeği Hazırlanışı

İlk olarak patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletin. Akabinde sırasıyla kuru soğan, biberi kavurun ve kıymayı ekleyin suyunu çekip renk alana kadar pişirin. Harcın hazır olması için sarımsak, salçalar ve baharatları da ekleyin. Son olarak domates ve maydanozu da ekleyip 5 dakika pişirin. İç harç hazır.

Patlıcanları kızartın. Sonrasında patlıcanların ortasından ayırıp hazırladığınız iç harcı ekleyin. Üzerine biber ve domates koyun ve fırına verin. 170 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Pilav yahut cacıkla servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Karnıyarık Tanımı: Türk Mutfağının Vazgeçilmezi Karnıyarık Yemeği Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin