1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Lahmacun Tanımı: Uzmanların Her Öğün Yiyebilirsiniz Dediği Lahmacun Nasıl Yapılır?

Lahmacun Tanımı: Uzmanların Her Öğün Yiyebilirsiniz Dediği Lahmacun Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lahmacun Tarifi

Malzemeler:

  • 300 gram orta yağlı dana kıyma

  • 2 adet domates

  • 1 adet soğan

  • Maydanoz

  • 1 yemek kaşığı biber salçası

  • 300 gram un

  • Tatlı toz kırmızı biber

  • Pul biber

  • Tuz

  • Şeker

  • Yaş maya

  • Su

Lahmacun Hazırlanışı

İlk olarak lahmacun hamurunu hazırlayın. Bir bardak suyun içine maya ve bir tutam şekeri eritin. Un, tuz ve mayalı suyu bir kabın içinde karıştırıp lahmacun hamurunu elde edin. Yarım saat mayalandırın.

Harcı için, domates ve soğanları rendeleyin. Maydanozları ince ince doğrayın. Salçayı ek edin. Baharatlarla birlikte 2 yemek kaşığı su ile kıymayı karıştırın.

Hamurları istediğiniz büyüklükte bölün ve merdane yardımıyla açın. Açtığınız hamurların üzerine harcı ince bir katman halinde yayın. 220 derece fırında lahmacunları 5-7 dakika boyunca pişirin. Limon ve maydanoz ile servis edin.

Afiyet olsun :)

Lahmacun Tanımı: Uzmanların Her Öğün Yiyebilirsiniz Dediği Lahmacun Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin