1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Perde Pilavı Tanımı: Siirtlilerin Klâsik Yemeği Perde Pilavı Nasıl Yapılır?

Perde Pilavı Tanımı: Siirtlilerin Klâsik Yemeği Perde Pilavı Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Perde Pilavı Tarifi

Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı pirinç

  • 1 adet tavuk budu

  • 1 adet tavuk göğsü

  • 2 su bardağı sıcak tavuk suyu

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık

  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü

  • 2  adet yumurta

  • 3 yemek kaşığı yoğurt

  • 1çay bardağı zeytinyağı

  • 2.5 su bardağı un

  • Yenibahar

  • Toz kırmızı biber

  • Karabiber

  • Tuz

Perde Pilavı Hazırlanışı

İlk olarak tavukları haşlayın ve didin. Kuş üzümlerini ılık suda bekletin. Pirinçleri bol suda yıkayın.

Dolmalık fıstıkların yarısını tereyağında kavurun. Pirinçleri de ek edip kavurmaya devam edin. Kalan dolmalık fıstıkları ve baharatları da ekleyip karıştırın. Tavuk suyunu ve kuş üzümlerini de ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. 

Hamuru için; yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu ekleyip karıştırın. Akabinde azar azar unu ek edin. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. 

Kullanacağınız kabı yağlayın. Kabuksuz bademleri ekleyin. Sonrasında hamuru oklava ile açın. Hamuru kabın kenar kısımlarından dışarı sarkacak formda açın. Akabinde pilavın içine didilen tavukları da ekleyip karıştırıp kalıba dökün. Hamur ile üstünü örtün ve tereyağı sürün. 

Perde pilavını 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra zıt çevirip sıcak servis edin. 

Afiyet olsun :)

Perde Pilavı Tanımı: Siirtlilerin Klâsik Yemeği Perde Pilavı Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin