1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Kuşkonmazlı Risotto Tanımı: İtalyan Mutfağı Meraklılarını Buraya Alalım! Kuşkonmazlı Risotto Nasıl Yapılır?

Kuşkonmazlı Risotto Tanımı: İtalyan Mutfağı Meraklılarını Buraya Alalım! Kuşkonmazlı Risotto Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuşkonmazlı Risotto Tarifi

Malzemeler:

  • 5 adet taze kuşkonmaz

  • Yarım adet kuru soğan

  • 1 diş sarımsak

  • 1 su bardağı arborio pirinci

  • 1 su bardağı su

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 2 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi

  • 2.5 su bardağı kaynar su

  • 1 adet et suyu bulyon

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan

Kuşkonmazlı Risotto Hazırlanışı

İlk olarak kuşkonmazları temizleyip tuzlu kaynar suda 30 saniye haşlayın ve buzlu suya koyun. Küçük küçük doğrayın. 

Zeytinyağında soğanları ve sarımsakları kavurun. Pirinçleri ekleyip iki dakika kavurduktan sonra sirkeli suyu ekleyip buharlaşana dek pişirin. Ocağın ateşini kısıp et suyunu yavaş yavaş ekleyip daima karıştırın. Suyunu çektikçe ekleyin. 

Son olarak pirincin üzerine kuşkonmaz, tereyağı ve parmesanı ekleyip karıştırın.

Afiyet olsun :)

Kuşkonmazlı Risotto Tanımı: İtalyan Mutfağı Meraklılarını Buraya Alalım! Kuşkonmazlı Risotto Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin