1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Patatesli Çilav: Meşhur İran Yemeği Patatesli Çilav Nasıl Yapılır?

Patatesli Çilav: Meşhur İran Yemeği Patatesli Çilav Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Patatesli Çilav Tarifi

Malzemeler:

  • 2 adet patates

  • 2 su bardağı pirinç

  • 3 su bardağı sıcak su

  • 1 çay bardağı sıvı yağı

  • Yarım tavuk yahut et bulyon

  • Tuz

Patatesli Çilav Hazırlanışı

Patatesleri yarım ay halinde doğrayıp, sıvı yağında kızartın. 3-4 dakika sonra üzerine pirinçleri ekleyin ve kavurun. Sonra tuz, sıcak su ve bulyonu ekleyip karıştırın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve suyunu çekmesini bekleyin. Suyunu çektikten sonra altını kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Servise hazır.

Afiyet olsun :)

Patatesli Çilav: Meşhur İran Yemeği Patatesli Çilav Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin