Hamsisiz bir Karadeniz Mutfağı düşünülemez. Sizler için Hamsi Kuşu tanımını yazdık.
Hamsi Kuşu Tarifi
Malzemeler:
-
300 gram Hamsi
-
150 gram mısır unu
-
50 gram Tarama Havyarı
-
50 gram badem
-
50 gram beyaz üzüm sirkesi
-
4 dilim ekmek
-
100 gram süzme yoğurt
-
100 gram mayonez
-
1 adet limon
-
Beyaz biber
-
3 diş sarımsak
-
1adet soğan
-
5 kol pırasa
-
250 gram baldo pirinç
-
50 gram turna yemişi
-
50 gram çam fıstığı
-
100 gram iç midye
-
1 adet tüp kalamar
-
3 gram mürekkep
-
1 adet fingerlime
-
Yarım demet taze soğan
-
Yarım demet dere otu
-
Yarım demet maydonoz
-
4-5 kol taze nane
Hamsi Kuşu Hazırlanışı
İlk olarak hamsilerin başları ve kılçıklarını ayıklayın. Ayıkladığınız hamsileri evvel rulo formunu verin ve dondurucuda bekletin.
Soğanı yemeklik doğrayın ve kavurun. Küp küp doğradığınız kalamar ve iç midyeyi ekleyin 4-5 dakika kavurun. Sonrasında çam fıstıklarını ekleyin. Akabinde yıkadığınız pirinçleri ekleyin. Turna yemişlerini de ekleyip, mürekkep ile renk verin. 10-15 dakika demlenmesini bekleyin. Hazırlanan pilava taze yeşillikleri de ek edin. İç harç böylece hazır.
Tarama tarator için; bademleri robotta inceltin, akabinde ekmekleri de rondoda çekin. Çekilen badem ve ekmeğe yoğurt, mayonez, tarama havyarı ve limonu ekleyip tekrar rondodan çekin. En son sarımsak, beyaz biber ve tuzu ekleyin ve karıştırın.
Pırasaları ikiye ayırıp ince ince doğrayın. Nişasta ve tuza bulayıp kızartın. Dondurucuda bekleyen hamsileri, çırpılan yumurta beyazı ve mısır ununa bulayın ve kızartın. Rulo hali verilen hamsilerin içine iç pilavı doldurun.
Hazırlanan hamsi kuşlarının uç kısımlarına tarator sosunu dökün. Kızartılan pırasaların üzerine hamsi kuşlarını koyun. Hamsi kuşu hazır.
Afiyet olsun :)