1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Olsa da Yesek! Yalnızca Lahmacuna Sevdalı Olan Bireyleri İlgilendiren 13 Ayrıntı

Olsa da Yesek! Yalnızca Lahmacuna Sevdalı Olan Bireyleri İlgilendiren 13 Ayrıntı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk mutfağı bilhassa kebap ve fırın eserleriyle bizlere ne kadar şanslı olduğumuzu her seferinde hatırlatıyor. Hepsinin gönlümüzdeki yeri başka fakat lahmacun denilince ağzı sulananları bambaşka tutmak lazım. Zira lahmacun bir aşktır, bir sevdadır, bir hasrettir… Siz de lahmacuna karşı boş değilseniz bu içeriğimiz tam size göre!

1. Lahmacun hamurunun inceliği adeta bir sanattır. Âlâ lahmacunu sevdiren birinci şey, hamurunun ince oluşudur.

2. Lahmacun harcı, kıyma, domates, soğandan oluşur. Bu karışımın içine sarımsak ve birkaç gereç daha eklenince Antep lahmacunu olur.

Antep lahmacunu yuvarlak değil oval oluyor bu ortada.

3. Lahmacun, Arapça “lahm-i acun” sözlerinden lisanımıza geçmiştir. Lahm, et; acun ise yoğrulmuş manasına gelmektedir.

4. Mükemmel bir lahmacun için etinin kıyma makinesinde değil zırhla çekilmiş olması gerekir lakin günümüzde bunu yapan çok az yer var.

5. Bir lahmacun az, iki lahmacun çoktur derler. Hem aç kalmayıp hem de mide fesadı geçirmemenin ayarını kişinin kendisi belirler.

6. O kadar alengirli yemek varken yazın deniz kenarında yenmesi en büyük sükse yapan yiyeceklerden biridir birebir vakitte.

7. Lahmacun pizza üzere dilim dilim yenmez. İçine garnitürlerini koyduktan sonra dürüm yapılıp ısırarak tüketilir.

8. Her ne kadar fırından çıktıktan sonra yenmesi tercih edilse de sonraki güne kalmış soğuk bir lahmacun yemek de eksiksiz bir lezzettir.

9. Lahmacunu yerken içine közlenmiş patlıcan, maydanoz, nane koyarsanız lezzet patlaması yaşamanız kaçınılmazdır.

İçine limon sıkıp yanında turp yemeyi de unutmayanlar çıkarlı çıkar!

10. Lahmacun her ortamın uyumlusu bir yiyecektir. Konut taşırken, sinema seyrederken, konuk geldiğinde… Hiç çekinmeden söyleyin!

11. Lahmacunun en yeterli iş birlikçisi ayrandır. O keskin ve harika tadı en âlâ biçimde ayran istikrarlar.

12. Ortalama bir lahmacun, her şeyiyle birlikte yaklaşık olarak 370 kaloridir. Yalnızca bir tanesi ancak. :)

13. İbrahim Tatlıses’in söylediğine nazaran, hamurun inceliğini piştikten sonra yere paralel olarak tutup görüşünüzü engelleyip engellemediğinden anlayabilirsiniz.

Olsa da Yesek! Yalnızca Lahmacuna Sevdalı Olan Bireyleri İlgilendiren 13 Ayrıntı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin