1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Peynirli Kol Böreği Tanımı: Konutta Çayın Yanında Kapış Kapış Yenecek Nefis Peynirli Kol Böreği Nasıl Yapılır?

Peynirli Kol Böreği Tanımı: Konutta Çayın Yanında Kapış Kapış Yenecek Nefis Peynirli Kol Böreği Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Peynirli Kol Böreği Tarifi

Malzemeler;

  • 5 adet yufka

  • 2 adet yumurta

  • 1 şişe soda

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

  • 1/2 su bardağı süt

  • 2 su bardağı kadar lor peyniri

  • 1/2 su bardağı yoğurt

Bir kabın içerisinde yumurta, soda, yağ, süt ve yoğurdu karıştırın. Bir adet yufkayı açıp üzerine hazırladığınız sıvı karışımdan yayın. Yufkanın yarısını katlayıp üzerine peyniri şerit formunda koyun. Yufkayı yuvarlayarak rulo haline getirin. Daha sonra sarmal halde, dilediğiniz üzere sarın. Tüm yufkaları tıpkı formda hazırlayıp en som üzerlerine sıvı karışımdan sürüp evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun!

Peynirli Kol Böreği Tanımı: Konutta Çayın Yanında Kapış Kapış Yenecek Nefis Peynirli Kol Böreği Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin