1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Yoğurt Çorbası Tanımı: İster Soğuk İster Sıcak Her Haline Bayıldığımız Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Yoğurt Çorbası Tanımı: İster Soğuk İster Sıcak Her Haline Bayıldığımız Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yoğurt Çorbası Tarifi

Malzemeler;

  • 6 su bardağı su

  • 1/2 su bardağı pirinç

  • 2 çorba kaşığı un

  • 1 yumurta sarısı

  • 2 su bardağı yoğurt

  • 1/2 tatlı kaşığı tuz

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • Nane

Yoğurt Çorbasının Hazırlanışı

Bir tencereye 6 su bardağı suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında pirinçleri suyun içine atın. Bu sırada bir kabın içerisinde yoğurt, yumurta sarısı ve unu karıştırın. Pirinçler yumuşamaya başladığında hazırladığınız yoğurtlu terbiyeyi azar azar suyun içerisine ekleyin. Tuzunu ekleyin. Yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Bir tavada yağ ile birlikte naneyi kızdırın. Nanenin kokusu çıkmaya başladığında altını kapatın. Pişen çorbanızın üzerine nanenizi dökün ve karıştırın. Afiyet olsun!

Yoğurt Çorbası Tanımı: İster Soğuk İster Sıcak Her Haline Bayıldığımız Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin