1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Haydari Tanımı: Yoğurtlu Mezelerin En Lezzetlisi Haydari Nasıl Yapılır?

Haydari Tanımı: Yoğurtlu Mezelerin En Lezzetlisi Haydari Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haydari yoğurtlu mezeler ortasında en çok tercih edilenlerdendir. Konutta bulunan birkaç gereçle kolay kolay hazırlayabileceğiniz pratik tanımımız yazımızın devamında!

Haydari Tarifi

Malzemeler;

  • 1 su bardağı süzme yoğurt

  • Yarım demet dereotu

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı nane

  • Yarım çay kaşığı tuz

  • 2 dilim beyaz peynir

  • 1 diş sarımsak

Haydarinin Hazırlanışı

Bir kabın içerisinde beyaz peyniri çatal yardımıyla ezin. İçerisine ince ince doğradığınız dereotunu, yoğurdu, tuzu ve sarımsağı ekleyin. Diğer bir tencerede naneyi tereyağ ile kokusu çıkana kadar pişirin. Ilıdığında karışımınızın içine ekleyin ve karıştırın. Servis ederken üzerine dereotu serperek süsleyebilirsiniz.

Haydari Tanımı: Yoğurtlu Mezelerin En Lezzetlisi Haydari Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin