1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Pastane Poğaçası Tanımı: Kahvaltıların Vazgeçilmezi Yumuşacık Pastane Poğaçası Nasıl Yapılır?

Pastane Poğaçası Tanımı: Kahvaltıların Vazgeçilmezi Yumuşacık Pastane Poğaçası Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sabah kahvaltıda, çayın yanında sıklıkla tükettiğimiz yiyeceklerdendir poğaça. Bilhassa pastaneden aldıklarımızın tadı başkadır. Birebir lezzeti konutta de yakalamak isteyenler için bir tanımımız var!

Pastane Poğaçası Tarifi

Malzemeler;

  • 2 yumurta

  • 200 gr margarin

  • 1 paket yaş maya

  • Yarım su bardağı süt

  • Yarım su bardağı sıvı yağ

  • 2 tatlı kaşığı şeker

  • Aldığı kadar un

  • 1 tatlı kaşığı tuz

Pastane Poğaçasının Hazırlanışı

Ilıttığınız sütün içerisinde mayayı ve şekeri eritin. Bir kabın içerisine oda sıcaklığındaki margarini, tuzu, sıvı yağı, 1 yumurtayı ve erittiğiniz mayalı şekerli karışımı ekleyin, eliniz ile karıştırın. Daha sonra azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur olacak kadar un ekleyin. Güzelce yoğurduktan sonra hamurunuzun mayalanması için üstü kapalı formda 20-30 dakika bekletin. Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde olacak biçimde yuvarlayın ve yavaşça bastırın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede kabarıp hafif kızarana kadar pişirin.

Pastane Poğaçası Tanımı: Kahvaltıların Vazgeçilmezi Yumuşacık Pastane Poğaçası Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin