1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Revani Tanımı: Gönülleri Fetheden, Damaklara Lezzet Şöleni Yaşatan Revani Nasıl Yapılır?

Revani Tanımı: Gönülleri Fetheden, Damaklara Lezzet Şöleni Yaşatan Revani Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şerbetli tatlıların en sevilenlerinden biri olan revaniyi hazırlamak epeyce kolay. Meskeninizde bulunan materyallerle nefis bir tatlı yapmak isterseniz tanımımızı kesinlikle deneyin!

Revani Tarifi

Malzemeler;

  • 3 yumurta

  • 1 su bardağı şeker

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 3 çay bardağı yoğurt

  • 1 su bardağı irmik

  • 1 su bardağı un

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilin

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker

  • 3 su bardağı su

  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Revaninin Hazırlanışı

Bir tencerenin içerisine şerbeti hazırlamak için suyu ve şekeri ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin, birkaç dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın. Daha sonra hamuru için bir kabın içerisine yumurtayı ve şekeri alarak düzgünce çırpın. Üzerine sıvı yağı ve yoğurdu ekleyerek tekrar çırpın. İrmik, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyin. Yağladığınız tepsiye hamurunuzu dökün. Evvelce ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra dilimleyin, sıcaklığı hafif azaldığında soğuk şerbeti sıcak kek dökün. Şerbetini çektikten sonra üzerine hindistan cevizi tozu, antep fıstığı yahut kaymak ile servis edebilirsiniz.

Revani Tanımı: Gönülleri Fetheden, Damaklara Lezzet Şöleni Yaşatan Revani Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin