1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Uyuyan Bünyeleri Coşturacak 6 Kahvaltılık Tanım

Uyuyan Bünyeleri Coşturacak 6 Kahvaltılık Tanım

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAHVALTILIK MUFFİN

  • 1 SB un

  • 1/2 SB mısır unu

  • 2 yumurta

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1/2 SB süt

  • 1/2 SB zeytinyağı

  • 3/4 SB yoğurt

  • 1 SB kaşar peyniri

  • 6 YK zeytin

  • 4 kısım taze soğan

  • 1 TK tuz

  • 1 TK kekik

  • 1 TK pul biber

  • Toz kırmızı biber

  • 1/2 SB mısır

Üzeri için:

  • 1 SB hellim peyniri rendesi

İlk olarak sıvı materyalleri karıştırma kabına dökün. Üzerine kuru materyalleri ve kaşar peyniri ek edip güzelce karıştırın. Muffin tepsisine cupcake kağıtlarını koyun ve karışımı paylaştırın. Üzerine hellim peyniri rendesi serpin. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında orta rafta 15 dakika sonrasında ızgara ayarında hellim peyniri kızarana kadar pişirin.

TAHİNLİ BALLI GÖZLEME

  • 2 adet yufka

  • 6 YK tahin helvası 

  • 5 YK tahin

  • 1 YK bal

  • 2 YK fındık

Tahin helvasını elinizle parçalayın. Yufkaları serin. Orta kısmına tahin helvası, tahin, bal ve fındığı serpin. Mektup üzere yufkayı katlayın ve her iki tarafını da güzelce pişirin.

ISPANAKLI YUMURTA

  • 1/2 soğan

  • 3 diş sarımsak

  • 1/2 TK pul biber

  • 1 tutam muskat

  • 2 YK un

  • 1 SB zerzevat suyu

  • 1/2 SB krema

  • 3/4 SB kaşar peyniri

  • 1/2 TK tuz

  • 2 SB ıspanak

  • 3 yumurta

Soğanı julyen doğrayın ve soteleyin. Sarımsak püresi, muskat, pul biber ve unu ekleyip karıştırarak pişirin. Üzerine zerzevat suyu ve kremayı ekleyin. Kaynadıktan sonra yozu ve kaşar peyniri ek edin. Doğranmış ıspanakları da ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirin. Sonrasında tavanın üzerinde 3 delik açın ve yumurtaları kırın. Yumurtaların üzerine tuz, karabiber serpip peynir rendeleyin. Kapağı kapalı biçimde 5 dakika pişirin.

BULUT YUMURTA

  • 2 yumurta beyazı

  • 2 yumurta sarısı

  • Pastırma

  • Karabiber

  • Tuz

Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Pastırmayı şerit şerit doğrayın. Yumurta beyazlarını köpük olana kadar 3-4dk çırpın. İçine ince dilimlediğiniz pastırmayı tuz ve karabiberi ekleyin. Yağlı kağıt üzerine 3-4 kaşık koyup ortalarını çukur biçimde bastırın. 220 derece fırında 3-4dk pişirin. Yumurta sarılarını çukurlara koyun ve tekrar fırına verin. 220 derecede 2-3 dk daha pişirin.

BURGER PEYNİRLİ MİLFÖY BÖREĞİ

  • 6 kesim milföy hamuru

  • 5-6 dilim burger peyniri

  • 6-7 dilim salam

  • 3 dilim domates

  • 1 yumurta sarısı

Milföy hamuruna burger peyniri, salam ve domatesi koyun. Üzerini milföy hamuru ile kapatın. Kenarlarını çatalla ezin. Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 18-19 dakika pişirin.

PASTİÇ

Poğaça hamuru için:

  • 3 SB un

  • 1 YK kuru maya

  • 4 YK toz şeker

  • 1 çimdik tuz

  • 1/2 SB süt

  • 1/3 SB sıvı yağ

  • 1/2 SB su

iç harcı için;

  • 1.5 su bardağı süt

  • 1/3 TK tarçın

  • 3/4 SB kuru üzüm

  • 1/3 SB ufalanmış fındık

  • Hazır kek

Üzeri için:

  • Susam

Poğaça hamuru için gerekli gereçleri bir kaba koyun ve azar azar suyu ek edin. 35-40 dakika hamuru mayalandırın. Bu sırada hazır keki parçalayıp süt, kuru üzüm, tarçın ve fındığı karıştırın. Mayalanan hamuru incecik açın. Üzerine harcı sürün ve rulo yapın ve dilimleyip tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Tepside 15 dakika mayalandırın. Evvelce ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Uyuyan Bünyeleri Coşturacak 6 Kahvaltılık Tanım
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin