Gördüğünüzde Antep fıstığıyla yapıldığını düşünebilirsiniz. Lakin bu pasta ıspanakla yapıldı! Üstelik ıspanak tadından eser yok. İşte harikulade rengi ve enfes lezzetiyle ıspanaklı pasta tanımı…
Ispanaklı Pasta Tarifi
Malzemeler;
Kek için:
-
2 yumurta
-
1 su bardağı toz şeker
-
Yarım su bardağı sıvı yağ
-
1 su bardağı süt
-
1 su bardağı ıspanak püresi
-
1 paket vanilya
-
1 paket kabartma tozu
-
Aldığı kadar un
Krema için:
-
3 bardak süt
-
2 yemek kaşığı un
-
1 yemek kaşığı mısır nişastası
-
4 yemek kaşığı toz şeker
-
1 paket vanilya
-
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
-
1 paket rem şanti
-
1 su bardağı süt
Ispanaklı Pastanın Hazırlanışı
Kreması için; Bir tencerenin içerisine süt, şeker, nişasta ve unu koyup karıştırarak pişirin. Koyu bir kıvam alana kadar pişirdiğiniz kremayı ocaktan almadan evvel tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Soğuması için kenara alın. Kek için; ıspanakları yıkayıp rondodan geçirin. Daha sonra bir kabın içerisinde yumurtayı ve şekeri güzelce çırpın. Üzerine sütü, yağı ve ıspanak püresini ekleyin tekrar karıştırın. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Yuvarlak kelepçeli kek kalıbına koyup evvelden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirin. 1 paket krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırparak buzdolabında katılaşması için bekletin. Keki 2’ye bölün. İçinden bir ölçü kek alarak elinizde ufalayın. İki kek ortasına soğuyan kremanızı yayın. Üzerine hazırlağınız krem şantiyi yayın, dışını krem şanti ve ufalanan kek kesimleriyle kaplayın.