1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı: Konutta Hazırlarını Aratmayacak Nefis Ekşi Mayalı Ekmek Nasıl Yapılır?

Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı: Konutta Hazırlarını Aratmayacak Nefis Ekşi Mayalı Ekmek Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi

Malzemeler;

  • Yarım kg tam buğday unu

  • 300 mlsu

  • 150 gr ekşi maya

  • 2 çay kaşığıtuz

Eşki Mayalı Ekmeğin Hazırlanışı

Bir kaba suyu alın ve içerisine bir gün evvelden beslediğiniz ekşi mayanızı ekleyin. Su ile birlikte karıştırdıktan sonra unu ve tuzu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Cıvık bir hamur elde edin. Yaklaşık 3 saat üstü kapalı formda dinlendirin. Müddet sonunda hamuru katlayın. Katlı kısmı alta gelecek halde pişirme kabınızın içine yerleştirin, ağzını kapatın. 1 gece buzdolabında
bekletin. Fırını 240 derecede altında sıcak su dolu bir kap ile ısıtın. Hamurunuzu fırına verin ve 15 dakika pişirin. Daha sonra 220 dereceye düşürüp yaklaşık 25 dakika daha pişirin.

Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı: Konutta Hazırlarını Aratmayacak Nefis Ekşi Mayalı Ekmek Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin