1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Ezogelin Çorbası Tanımı: Yaz Kış Bayılarak İçtiğimiz Nefis Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır?

Ezogelin Çorbası Tanımı: Yaz Kış Bayılarak İçtiğimiz Nefis Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ezogelin Çorbası Tarifi

Malzemeler;

  • 1 soğan 

  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek

  • 1/2 su bardağı büyük taneli pirinç

  • 1/4 su bardağı bulgur

  • 1 adet çorba kaşığı un

  • 4 yemek kaşığı tereyağı (veya margarin)

  • 2 yemek kaşığı salça

  • 8 su bardağı su

  • 2 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı pul biber

  • 1 çay kaşığı kuru nane 

  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Ezogelin Çorbasının Hazırlanışı

3 yemek kaşığı tereyağı yahut margarini büyük bir tencerede eritin. Soğanı ekleyin ve kavurun. Sonra unu ekleyin ve kabarcıklı hale gelene kadar karıştırın. Unun kızarmasına yahut yanmasına müsaade vermeyin. Üzerine salçayı ve daha sonra da suyu karıştırarak yavaş yavaş ekleyin. Kırmızı mercimek, pirinç ve bulguru bir süzgeç yardımıyla yıkayın. Süzüp tencereye ekleyin. Tuzu ekleyin, akabinde kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve materyaller yumuşayana kadar pişirin. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavada eritin. Pul biber ve nane ekleyin. Nanenin kokusu çıkana kadar pişirin. Akabinde, tereyağını çorba ile birleştirin, birkaç dakika daha pişirin.

Ezogelin Çorbası Tanımı: Yaz Kış Bayılarak İçtiğimiz Nefis Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin