Bebekler kadar büyüklerin de bayılarak yediği bebe bisküvisini sevmeyen yoktur. Hazırını almak yerine, meskende daha sağlıklı formda hazırlamak için tanımımızı deneyebilirsiniz.
Bebe Bisküvisi Tarifi
Malzemeler;
-
150 gram tereyağı
-
2 yemek kaşığı yoğurt
-
1 su bardağı pirinç unu
-
1/4 su bardağı irmik
-
1,5 çay bardağı tam buğday unu
-
2 yemek kaşığı esmer toz şeker
-
(Şeker kullanmak istemezseniz yerine pekmez ekleyebilirsiniz.)
Bebe Bisküvisinin Hazırlanışı
Bir kabın içerisine oda sıcaklığındaki tereyağı ve öbür tüm materyalleri ekleyerek güzelce yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru rulo haline getirin ve üzerine basarak yassılaştırın. Daha sonra küçük kesimlere bölün ve çatal yardımıyla üstlerine basın. Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin.