Mis kokulu limon kabukları, çıtır çıtır haşhaşı ve enfes sosu ile haşhaşlı kurabiyeyi çok seveceksiniz! İşte nefis haşhaşlı kurabiye tanımı…
Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Tarifi
Malzemeler;
-
1,5 su bardağı un
-
2,5 yemek kaşığı haşhaş tohumu
-
1 paket kabartma tozu
-
1/4 çay kaşığı tuz
-
1 su bardağı toz şeker
-
100 gram tereyağı
-
2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi (yaklaşık 3 limondan)
-
1 büyük yumurta
-
1 paket vanilya
-
Yarım su bardağı lor peyniri
Üzeri için;
-
3/4 su bardağı pudra şekeri
-
2,5 yemek kaşığı limon suyu
-
Limon kabuğu rendesi
Limonlu Haşhaşlı Kurabiyenin Hazırlanışı
Bir karıştırma kabında 20 saniye boyunca un, haşhaş tohumu, kabartma tozu ve tuzu çırpın, bir kenara koyun. Çırpıcı ile başka bir kabın içerisinde tereyağı, şeker ve limon kabuğu rendesini çırpın. Yumurta ve vanilya ek edip lor peyniri ile karıştırın. İki karışımı birleştirip güzelce çırpın. Hamuru yaklaşık 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Fırını 175 dereceye ısıtın. Her bir hamur modülü 1 yemek kaşığı olacak halde hamurlar kopararak yuvarlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Evvelden ısıtılmış fırında, yaklaşık 12 – 14 dakika pişirin. Üzeri için; küçük bir karıştırma kabında pudra şekeri ve limon suyunu düzgünce karışana kadar çırpın ve akabinde soğutulmuş kurabiyelerin üzerine dökün. İsterseniz limon kabuğu rendesi serpin.