1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Dalyan Köfte Tanımı: Köftenin En Gösterişli ve Lezzetli Hali: Dalyan Köfte! Dalyan Köfte Nasıl Yapılır?

Dalyan Köfte Tanımı: Köftenin En Gösterişli ve Lezzetli Hali: Dalyan Köfte! Dalyan Köfte Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dalyan Köfte Tarifi

Malzemeler;

Köftesi için:

  • 1 kg kıyma

  • 1 adet yumurta

  • 1 adet soğan

  • 4 yemek kaşığı galeta unu

  • Tuz

  • Karabiber

Arası için:

  • 3-4 adet katı haşlanmış yumurta

  • 2 adet haşlanmış havuç

  • 2 çay bardağı haşlanmış bezelye

Sosu için:

  • 4 adet domates adet domates,

  • 3 diş sarımsak

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • Tuz

  • Karabiber

Dalyan Köftenin Hazırlanışı

Kıymayı, rendelediğiniz soğanı ve başka köfte materyallerini bir kabın içerisinde uygunca yoğurun. Pişirme kağıdının üzerine köfte harcını 1 parmak kalınlığında yayın. Ortasına haşlayıp soyduğunuz yumurtaları bütün biçimde sıra halinde dizin. Yanına haşlanmış havuç ve bezelyeleri dizin. Rulo halinde sarın ve pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye koyun. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirin. Sos için; rendelenmiş domates ve öteki materyalleri ekleyerek, suyunu çekene kadar pişirin. Köftenin üzerine dökerek servis edin.

Dalyan Köfte Tanımı: Köftenin En Gösterişli ve Lezzetli Hali: Dalyan Köfte! Dalyan Köfte Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin