1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Pancar Soslu Kek Tanımı: Rengiyle Gözlerden Kalp Çıkaran Nefis Pancar Soslu Kek Nasıl Yapılır?

Pancar Soslu Kek Tanımı: Rengiyle Gözlerden Kalp Çıkaran Nefis Pancar Soslu Kek Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pancar Soslu Kek Tarifi

Malzemeler;

  • 450 gram pancar

  • 1/3 su bardağı pudra şekeri

  • 3 su bardağı un

  • 2/3 su bardağı kakao

  • 250 gram tereyağı

  • 3/4 su bardağı esmer şeker

  • 4 yumurta

  • 2/3 su bardağı süt

  • 1 su bardağı pudra şekeri

  • 2 çay kaşığı limon suyu

Pancar Soslu Kekin Hazırlanışı

Pancarı rendeleyin ve 1/3 su bardağı pudra şekeri ile karıştırın. 10 dakika kenarda bekletin. Suyunu salması için yeterlice karıştırın. Suyunu süzmek için elek yardımıyla bastırarak bir kaseye suyunu çıkarın. Bu ortada fırını 180 ° C'ye ısıtın. Kek kalıbını yağlayın. Bir kabın içerisine unu ve kakaoyu eleyin. Tereyağını ve esmer şekeri krema kıvamına gelene kadar düzgünce çırpın. Yumurtaları birer birer ekleyerek çırpmaya devam edin. Un karışımını ve sütü ekleyin. Rendelenmiş pancarı ve 1 bardak pancar suyunu ek edin. Kalan suyu ayırın. Kek karışımını kalıba dökün ve yaklaşık 1 saat pişirin. Bu sırada bir kabın içerisinde limon suyunu, 1 su bardağı pudra şekerini ve 2 çorba kaşığı ayrılmış pancar suyunu karıştırın. Soğuyan kekin üzerinde hazırladığınız sosu gezdirin.

Pancar Soslu Kek Tanımı: Rengiyle Gözlerden Kalp Çıkaran Nefis Pancar Soslu Kek Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin