Türk mutfağının pirinç pilavı kadar meşhur olan risotto tanımını sizler için hazırladık. İşte nefis mantarlı risotto tanımı…
Mantarlı Risotto Tarifi
Malzemeler;
-
2 su bardağı arborio pirinci
-
250 gram mantar
-
1 adet kuru soğan
-
1 diş sarımsak
-
1/2 su bardağı parmesan peyniri
-
2 yemek kaşığı tereyağı
-
Zeytinyağı
-
Tuz
-
Karabiber
Mantarlı Risottonun Hazırlanışı
Bir tavaya zeytinyağını ekleyip üzerine mantarları ek edin. Tuz ve karabiberi damak tadınıza nazaran ek edip yaklaşık 5 dakika kadar mantarları soteleyin. Ayı bir tencerede 4 su bardağı suyu ekleyip kaynatın. Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında kavurun. Üzerine pirinci ekleyerek kavurmaya devam edin. Kaynayan sudan 1 kepçe alarak pirincin üzerine ek edin. Bu biçimde azar azar suyu eklemeye devam edin. Kavurduğunuz mantarları da ek edin. Son olarak tereyağı ve parmesanı da ekleyerek 5 dakika kısık ateşte pişirin.