1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Gelin Pastası Tanımı: Yumuşacık Keki ve Enfes Kremasıyla Gelin Pastası Nasıl Yapılır?

Gelin Pastası Tanımı: Yumuşacık Keki ve Enfes Kremasıyla Gelin Pastası Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelin Pastası Tarifi

Malzemeler;
Kek için:

  • 3 yumurta

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 su bardağı un

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilin

Keki ıslatmak için:

  • 2 su bardağı süt

Muhallebi için:

  • 4 su bardağı süt

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 2,5 yemek kaşığı un

  • 2 yemek kaşığı nişasta

  • 1 paket toz krem şanti

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi tozu

Gelin Pastasının Hazırlanışı

Keki için; yumurtalarla şekeri düzgünce çırpın üzerine kalan materyalleri ek edin ve karıştırın. Kek karışımını yağladığınız borcama dökün ve evvelce ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Muhallebisi için; bir tencereye krem şanti hariç tüm gereçleri ekleyin ve çırpıcı ile karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Kek soğuduktan sonra süt ile ıslatın. Soğuyan muhallebiye toz krem şantiyi ekleyip 3-4 dakika çırpın ve kekin üzerine yayın. Son olarak üzerine hindistan cevizi tozu serpin.

Gelin Pastası Tanımı: Yumuşacık Keki ve Enfes Kremasıyla Gelin Pastası Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin