1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Peynirli Kurabiye Tanımı: Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Nefis Peynirli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Peynirli Kurabiye Tanımı: Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Nefis Peynirli Kurabiye Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Peynir ve taze yeşilliklerle lezzetlenen nefis peynirli kurabiye tanımına konuklarınız bayılacak! İşte çayın yanına çok yakışacak ağızda dağılan nefis peynirli kurabiye tanımı…

Peynirli Kurabiye Tarifi

Malzemeler;

  • 4 su bardağı un

  • 1 su bardağı beyaz peynir

  • 1/4 su bardağı maydanoz

  • 1/4 su bardağı dereotu

  • 3 yemek kaşığı fesleğen

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karbonat

  • 3/4 su bardağı tuzsuz tereyağı

  • 1 su bardağı yoğurt

Peynirli Kurabiyenin Hazırlanışı

Fırını 200 dereceye evvelce ısıtın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Büyük bir kapta un, beyaz peynir, maydanoz, dereotu, fesleğen, kabartma tozu, tuz ve karbonatı birleştirin. Oda sıcaklığındaki tereyağını ek edin. Üzerine yoğurt ek edin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Merdane yardımıyla açın. Çay bardağı yardımıyla yuvarlak formlarda kesin. Tepsiye yerleştirin ve 15 dakika boyunca buzdolabında dinlendirin. Müddet sonunda fırına verin ve 15-18 dakika pişirin.

Peynirli Kurabiye Tanımı: Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Nefis Peynirli Kurabiye Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin