1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı: Ağızda Dağılan Nefis Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı: Ağızda Dağılan Nefis Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

Malzemeler;

  • 200 gr margarin

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi

  • 1 çay kaşığı toz şeker

  • 2 çay kaşığı tuz

  • 1 paket kabartma tozu

  • 3 su bardağı un

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı

  • Çörekotu / Susam

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiyenin Hazırlanışı

Bir kabın içerisinde margarin, sirke ve sıvı yağı mikser yardımıyla çırpın. Üzerine tuz, şeker ve kabartma tozunu ekleyin. Elinizle yavaşça karıştırdıktan sonra azar azar unu ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan kıvama geldiğinde hamurdan kesimler koparın ve silindir haline getirdikten sonra burgu formunu verin. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve isteğe nazaran çörekotu yahut susam serpin. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ağzı kapalı bir kabın içerisinde uzun mühlet saklayabilirsiniz. İçerisindeki üzüm sirkesi bayatlamasını geciktirecektir.

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tanımı: Ağızda Dağılan Nefis Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin