Çayı kahveyi hazırlayın! Çikolatalı sosu ve ağızda dağılan enfes kıvamıyla pastane kurabiyesi tanımı geliyor!
PASTANE KURABİYESİ
-
125 gram tereyağı
-
1/2 SB sıvı yağ
-
1 adet yumurta
-
3/4 SB şeker
-
1 paket kabartma tozu
-
1 paket vanilin
-
1 çimdik tuz
-
3,5-4 SB un
Üzeri için:
-
Erimiş çikolata
-
Fındık
-
Antep fıstığı
-
Hindistan cevizi
Tereyağı, sıvı yağ, yumurta, şeker, kabartma tozu, tuzu ve vanilini karıştırın. Unu azar azar ekleyin ve hamuru yoğurun. Hamurdan ufak kesimler alın ve rulo yapıp uçlarını birleştirin. Fırın tepsisine dizin. Evvelce ısıtılmış 165 derece fırında 21-22 dakika pişirin. Kurabiyeleri evvel erimiş çikolataya sonra öbür gereçlere batırın ve servis edin.