İçeriğiyle epey sağlıklı ve lezzetli olan karabuğday ekmeği sofralarınızda yerini almaya geliyor! Konutta basitçe hazırlayacağınız karabuğday ekmeği kahvaltılarda ve yemeklerin yanında vazgeçilmeziniz olacak!
KARABUĞDAY EKMEĞİ
-
1/2 kg karabuğday unu
-
1+ 3/4 SB ılık su
-
3 TK zeytinyağı
-
1 YK toz kuru maya
-
1 TK tuz
-
12 YK sirke
-
2 yumurta
-
1 TK bal
Ilık su, maya ve balı karıştırın. Mayanın etkinleşmesi için 10 dakika bekletin. Farklı bir kapta yumurtaları, tuzu ve zeytinyağını çırpın, içerisine mayalı harcı ekleyin. Büyük bir kabın içerisinde unu ekleyin. Ortasını açıp sıvı gereçleri ve sirkeyi ek edip spatula ile karıştırın. Oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın ve Baton kek kalıbına harcı dökün. Evvelce ısıtılmış 195 derece fırında 40-45 dakika pişirin.