1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Saray Lokumu Tanımı: Sütlü Tatlı Sevenlerin Bayılacağı Hoş mi Lezzetli Saray Lokumu Nasıl Yapılır?

Saray Lokumu Tanımı: Sütlü Tatlı Sevenlerin Bayılacağı Hoş mi Lezzetli Saray Lokumu Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saray Lokumu Tarifi

Malzemeler;

  • 1 litre süt

  • 1 yumurta

  • 1 su bardağı şeker

  • 1 su bardağı un

  • 1 paket kakao (isteğe nazaran eklenmeyebilir)

  • Yarım margarin

  • 1 paket krem şanti

  • 2 paket hindistan cevizi

Saray Lokumunun Hazırlanışı

Yumurtayı, unu, şekeri ve sütü bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan almadan içine kakaoyu eleyerek koyun (isteğe bağlı). Margarini de katın. Ocaktan alıp mikserle çırpın. Fırın tepsinin yerine yağlı kağıt serin ve hindistan cevizini eşit halde dökün. Daha sonra kremayı üzerine döküp dolapta biraz bekletin. Krem şantiyi de (1 su bardağı sütle) hazırlayıp soğuyan tepsiye döküp her yeri örtecek halde yayın. Daha sonra tepsideki muhallebiyi 3-4 parmak eninde şeritler halinde kesin. Kenarından kaldırıp rulo halinde sardıktan sonra, bir kat çevirin ve tabanından kesip tabağa alın. Kalan yerden rulo yapmaya devam edin. Tepsi bitene kadar bu sürece devam edelim. Sunumu için dilerseniz üzerine Antep fıstığı koyabilirsiniz.

Saray Lokumu Tanımı: Sütlü Tatlı Sevenlerin Bayılacağı Hoş mi Lezzetli Saray Lokumu Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin