Türk mutfağının yemekleri kadar çorbaları da bir o kadar lezzetli ve doyurucu olmakta. Artık size önereceğimiz, hem lezzetli hem de içerisindeki materyallerden ötürü epey sağlıklı bir çorba var… İşte nefis düğün çorbası tanımı…
Düğün Çorbası Tarifi
Malzemeler;
-
500 gram kemikli kuzu eti
-
6 su bardağı su
Terbiyesi için:
-
2 yemek kaşığı un
-
Yarım su bardağı yoğurt
-
1 adet yumurta sarısı
-
Yarım limonun suyu
-
1 çay kaşığı tuz
Servisi için:
-
1 yemek kaşığı tereyağı
-
Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
-
1 tatlı kaşığı nane
Düğün Çorbasının Hazırlanışı
İlk olarak etleri, üzerini geçecek kadar suyla haşlayıp uzunlamasına kesin. Etin suyunu çorbada kullanmak için diğer bir tencereye aktarın. Daha sonra bir kapta yumurta sarısı, yoğurt ve limon suyunu uygunca çırpın ve tuzu da terbiyeye ekleyin. Et suyunun bulunduğu tencereyi ocağa alın. İçine yoğurtlu terbiyeyi ekleyip süratle karıştırın. Kestiğiniz etlerin bir kısmını çorbanın sunumu için ayırın. Geri kalanını çorbaya ekleyip orta sıra karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Çorbayı ocaktan almanıza yakın, tereyağını sos tenceresinde eritip kırmızı toz biberi yağda çevirin. Biberli yağı da eklediğiniz çorbayı kaselere bölüştürüp üzerine kurutulmuş nane serptikten sonra ayırdığınız etleri de ek ederek servis edin.