1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Fransız Mutfağının En Zarafetli Yiyeceği İncecik Krep Nasıl Yapılır?

Fransız Mutfağının En Zarafetli Yiyeceği İncecik Krep Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tabii ki birinci olarak malzemeler!

İncecik krep hamurunun en kıymetli püf noktalarından biri sıvı bir hamuru olması. Bu nedenle neden bunun hamuru çok sıvı diye düşünmeyin!

  • 1 SB un

  • 1 YK şeker

  • 1/4 TK tuz

  • 1,5 SB süt

  • 4 yumurta

  • 3 YK tereyağı

Malzemeleri yeterlice karıştırmak bir öbür püf noktası!

Bu nedenle hamurunuzu mikser ya da blender yardımı ile yapmanız en doğrusu olacak!

Yakşaşık 30 sn köpürüp pürüzsüzleşene kadar karıştırın.

Sıra geldi tavaya almaya!

Burada tavanızı ne çok fazla ne çok az yağlamalısınız. Bir silikon fırça yardımı ile tavanıza margarin ya da tereyağı sürün. Sonrasında 1/3 SB kadar harç alıp tavaya koyun ve her yerine yayın.

Krep hamurunuzun bir tarafının olduğunu nasıl anlarsınız?

İlk olarak tavayı oynatabilirsiniz

Tavayı yavaşça oynattığınızda şayet krepiniz hareket ediyorsa çevrilmeye hazırdır. Şayet ben mahirim diyorsanız işte bu türlü havaya atarak çevirebilirsiniz.

Ya da kreplerin kenarlarına bakabilirsiniz

Yok ben onu havaya atana kadar bütün mutfağı batırırımcılardansanız o vakit kenarlarına bakın. Şayet kızarmaya ve yavaşça kıvrılmaya başlıyorlarsa çevirebilirsiniz.

Krepleri yaptıktan sonra…

Dilerseniz tuzlu…

Dilerseniz tatlı…

Yiyebilirsiniz afiyet olsun!

Onedio Yemek içeriklerini Facebook'ta takip etmeyi unutmayın!

Fransız Mutfağının En Zarafetli Yiyeceği İncecik Krep Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin