Fransız mutfağının en minnoş yiyeceğidir krep; vakit zaman tatlı, vakit zaman tuzlu olarak servis edilir. İçerisine ne konulursa konulsun o incecik hamur en güzelidir!
Tabii ki birinci olarak malzemeler!
İncecik krep hamurunun en kıymetli püf noktalarından biri sıvı bir hamuru olması. Bu nedenle neden bunun hamuru çok sıvı diye düşünmeyin!
-
1 SB un
-
1 YK şeker
-
1/4 TK tuz
-
1,5 SB süt
-
4 yumurta
-
3 YK tereyağı
Malzemeleri yeterlice karıştırmak bir öbür püf noktası!
Bu nedenle hamurunuzu mikser ya da blender yardımı ile yapmanız en doğrusu olacak!
Yakşaşık 30 sn köpürüp pürüzsüzleşene kadar karıştırın.
Sıra geldi tavaya almaya!
Burada tavanızı ne çok fazla ne çok az yağlamalısınız. Bir silikon fırça yardımı ile tavanıza margarin ya da tereyağı sürün. Sonrasında 1/3 SB kadar harç alıp tavaya koyun ve her yerine yayın.
Krep hamurunuzun bir tarafının olduğunu nasıl anlarsınız?
İlk olarak tavayı oynatabilirsiniz
Tavayı yavaşça oynattığınızda şayet krepiniz hareket ediyorsa çevrilmeye hazırdır. Şayet ben mahirim diyorsanız işte bu türlü havaya atarak çevirebilirsiniz.
Ya da kreplerin kenarlarına bakabilirsiniz
Yok ben onu havaya atana kadar bütün mutfağı batırırımcılardansanız o vakit kenarlarına bakın. Şayet kızarmaya ve yavaşça kıvrılmaya başlıyorlarsa çevirebilirsiniz.
Krepleri yaptıktan sonra…
Dilerseniz tuzlu…
Dilerseniz tatlı…
Yiyebilirsiniz afiyet olsun!
Onedio Yemek içeriklerini Facebook'ta takip etmeyi unutmayın!