1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Bu Çörekler Çok Şirin! Kaplumbağa Çörek Nasıl Yapılır?

Bu Çörekler Çok Şirin! Kaplumbağa Çörek Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kaplumbağa Çörek Tanımı – Onedio Yemek – Tatlı Tarifleri

  • 270 gr un

  • 100 gr şeker

  • 5 gr kuru maya

  • 4 gr tuz

  • 4 gr süt tozu

  • 70 gr ıspanak suyu

  • 1 TK vanilya

  • 1 yumurta

  • 28 gr erimiş tereyağı

  • 3 YK un

  • 1/4 SB su

  • 1/4 SB süt

Üzeri ve içi için;

  • 90 gr beyaz çikolata

  • 12 adet çörek otu

  • 1,5 TK kuru maya

  • 1/4 SB ılık su

  • 1 YK şeker

  • 1,5 TK sıvı yağ

  • 1/2 TK tuz

  • 1/3 SB un

  • 1 YK kakao

İlk olarak su süt ve 3 YK unu bir sos tenceresinde yoğunlaşana kadar pişirin. Sonrasında soğumaya bırakın. Bu sırada. Un, şeker, maya, tuz ve süt tozunu karıştırın. Öteki bir kapta ıspanak suyu, erimiş tereyağı, yumurta, vanilya ve başta soğuttuğunuz karışımı düzgünce çırpın. İçerisine kuru materyalleri ek edin. Hamuru 1,5 saat mayalanmaya bırakın. Bu sırada fırını 180 dereceye ayarlayın. Üzeri için olan gereçlerden beyaz çikolata ve çörek otu dışında kalanları düzgünce çırpın. Hamur mayalandıktan sonra bir modülünü açın ve içine parçalanmış beyaz çikolata koyun ve top haline getirin. Öbür hamur ile kaplumbağanın başını ve kollarını yapın. Gözleri için çörek otu kullanın ve 30 dk daha mayalanmaya bırakın. Mayalanma bitince sırtlarına kakaolu karışımdan sürüp 20 dk pişirin.

Bu Çörekler Çok Şirin! Kaplumbağa Çörek Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin