1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Pancar Çorbası Tanımı: Isınan Havalar İçin Nefis Soğuk Pancar Çorbası Nasıl Yapılır?

Pancar Çorbası Tanımı: Isınan Havalar İçin Nefis Soğuk Pancar Çorbası Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Soğuk çorba denince akla ayran çorbası gelse de pancar çorbası da yavaş yavaş ısınan havalar için nefis bir alternatif! İşte lezzetli mi lezzetli pancar çorbası tanımı…

Pancar Çorbası Tarifi

Malzemeler;

  • 5-6 adet pancar

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 yemek kaşığı limon suyu

  • 1 çay kaşığı tuz

Servisi için:

  • Yoğurt

  • Labne peynir

Pancar Çorbasının Hazırlanışı

Pancarları bol suda yıkayıp kabuklarını soymadan tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip 30 dakika haşlayın. Haşladıktan sonra kabuklarını soyun. İri kesimler halinde doğrayıp zeytinyağı, limon suyu ve tuzla birlikte mutfak robotundan geçirin. Azar azar su ekleyip püre haline getirin. Yoğunluğunu fazla sulu olmayacak formda ayarladıktan sonra üzeri için birkaç kaşık yoğurt ve birkaç kaşık labne peyniri karıştırıp krema haline getirin. Servis ederken çorbanın üzerine dökün. Afiyet olsun!

Pancar Çorbası Tanımı: Isınan Havalar İçin Nefis Soğuk Pancar Çorbası Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin