1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Sizi Toplumsal Medyanın Yıldızı Yapacak Kahveleri Hazırlamanız İçin Gereken Tüm İpuçlarını Paylaşıyoruz!

Sizi Toplumsal Medyanın Yıldızı Yapacak Kahveleri Hazırlamanız İçin Gereken Tüm İpuçlarını Paylaşıyoruz!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son vakitlerde toplumsal medyada sanat yapıtı niteliğinde kahveler ile karşılaşıyoruz.

Gönülleri fetheden bu kahveler ekseriyetle espresso bazlı oluyor.

Espresso bazlı kahvelerde, cinslere nazaran kullanılan oranlar ise şu formda:

Kahvelerin detaylı içeriği ve oranları için ise sizi şöyle alalım!

Şimdi gelelim dikkat etmemiz gereken noktalara…

Kahve çekirdeklerinin hakikat biçimde öğütülmesi harika kahve elde etmenin birinci kuralı! Espresso bazlı kahveler için ise ince öğütülmüş 'fine' kahve çekirdeğine muhtaçlık duyuluyor.

Öğütülen kahvenin bayatlama mühleti 7-14 gün ortası olduğundan kahveyi çekirdek olarak temin etmek, taze taze tüketilmesini sağlıyor.

Doğru çekilmiş kahve çekirdekleri espresso makinesi ya da mokapot yardımıyla demleniyor. Böylece kahvenin ana sınırı oluşturuluyor.

Süt köpürtme sürecine gelecek olursak… Meskeninizde süt köpürtme özelliği olan bir espresso makinesi varsa kullanılabilir. Lakin yoksa da süt köpürtmek için farklı alternatifler mevcut!

Elektrikli süt köpürtücüler kolay bir biçimde istenilen köpüğün elde edilmesini sağlıyor. Çırpıcı ve otomatik olmak üzere iki süt köpürtücü işlevi bulunuyor.

Süt köpürtmek için tek yol elektrikli köpürtücüler değil olağan ki!

Evde bitki çayı ya da kahve demlemek için kullanılan 'french press' ile de çarçabuk süt köpürtülebiliyor.

French press haznesinin içine süt koymanız ve sifonu aşağı üst hareket ettirmeniz sütün köpürmesi için yeterli!

Diğer bir usul ise her meskende bulunan cam kavanoz ile süt köpürtmek!

Bunun için sütü kavanozun içerisine koymanız ve aşağı üst hareketlerle çalkalamanız kâfi olacaktır.

Kahve aktarılmadan evvel bardağınızı sıcak suyla çalkalamanız kahvenin aromasını daha net almanızı sağlıyor.

Kahveler hazır olduğuna nazaran artık onları süslemeye başlayabiliriz!

Süt köpüğü yardımıyla latte arka üretiminden başlayalım!

Köpürtülen süt, içerisinde espresso olan fincanın üzerinde dairesel hareketlerle gezdirilir. Köpük kısmına gelindiğinde ise verilmek istenen hal oluşturulur. Üste kolay bir latte arka görünümü için örnek bıraktık!

Latte arka için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta ise şöyle…

Önceden hazırlanan espressonun üzerine köpürtülen süt eşit ve dairesel hareketlerle dökülür. Süt, fincana yaklaşık 5 cm yukardan dökülmelidir.

Süt fazla yakından dökülürse köpük espresso kremasının üzerini kaplayacağı için desen çizilemez. Süt fazla yukardan dökülürse de espressonun kremasına karışır.

Kahvenin üzerinde motifler oluşturmak için hazır desen kalıpları ve kurabiye kalıplarından faydalanabilirsiniz.

Desen oluşturmak için granül kahve, tarçın, kakao vb. hususlar kullanılabilir.

Kızarmış marshmallowlar kahveleri süslemekle kalmıyor, şahane bir aroma da katıyor.

Marshmallow ve kahve ikilisini farklı usulde sunmak isteyenler için:

Aynı usulü farklı tatlarla birleştirince de çok hoş oluyor.

Böylelikle kahve aroması istenilen tatlarla taçlandırılabiliyor.

Dondurma ile kahvenin eksiksiz birleşiminden haberdar mısınız?

Espressoya eklenen bir top dondurma sayesinde, hem dondurma aromasından faydalanılabiliyor hem de süt ve şeker gereksinimi karşılanmış oluyor.

İçerisinde şurup bulunan kahvelerin üzerini şekillendirmek için çikolata, karamel vb. şuruplar kullanılabiliyor.

Şurup ile istenilen figür oluşturulabileceği üzere biçim vermek için barista çubuğu ya da bir kürdandan yardım alınabilir. Bunun için kahvenin üzerine şurup sıkılır. Kürdan ya da barista çubuğu yardımıyla ebru yapar üzere kahvenin üzeri şekillendirilir.

Frappuccino, frappe üzere soğuk kahvelere kıvam kazandırmak için ise sütü buz ile birlikte çırpmak kâfi oluyor.

Süt, buz ile birlikte blenderdan geçirilir. İçerisine kahve ve istenilen başka aromalar eklenir. Veee soğuk kahveniz hazır!

Ayrıca soğuk kahvelerin üzerine krema çok yakışıyor!

Söylemeden geçmiş olmayalım…

Evde yapabileceğiniz soğuk kahveler için

Şekersiz kahve sevenler için de hayli pratik bir soğuk kahve formülü bulunuyor.

Buz kalıplarında dondurulan evvelce demlenmiş kahve yardımıyla sütlü kahve hazırlamaya ne dersiniz?

Dondurulmuş kahveleri süt dolu bardağa bırakarak hem hoş bir kahve hem de olağanüstü sunumlar elde edebilirsiniz.

Şimdi toplumsal medya düşünsün!

Size de şimdiden afiyet olsun…

Siz bir sonraki kahve saatinizde hangisini tercih ederdiniz?

Yorumlarda buluşalım!

Sizi Toplumsal Medyanın Yıldızı Yapacak Kahveleri Hazırlamanız İçin Gereken Tüm İpuçlarını Paylaşıyoruz!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin