1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Sahurda Yapabileceğiniz Birbirinden Doyurucu 11 Üstün Ötesi Omlet Tanımı

Sahurda Yapabileceğiniz Birbirinden Doyurucu 11 Üstün Ötesi Omlet Tanımı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1. Bol gereçli: Pizza Omlet

Pizza Omlet Tanımı:

  • 3 yumurta

  • Tuz

  • Karabiber

  • Tereyağı

  • Sucuk

  • Siyah zeytin

  • Domates

  • Kaşar peyniri

Yumurtaları bir kaseye kırın ve tuz, karabiber ekledikten sonra yeterlice çırpın. Kızdırdığınız tavanıza yumurtayı dökün ve biraz pişirin. Alt kısmı pişer pişmez geri kalan materyalleri üzerine ekleyin ve ocağı kısıp, tavanızın kapağını kapatın. 

* Şarküteri eserlerine hassasiyetiniz var ise sonraki gün sorun yaşamamak için sucuksuz yapmanızı öneririz.

2. İftara kadar sizi götürür: Hindi Fümeli Omlet

Hindi Fümeli Omlet Tanımı:

  • 3 yumurta

  • Tuz

  • Karabiber

  • Tereyağı

  • Hindi füme

  • Kaşar peyniri

  • Cheddar peyniri

Yumurtaları bir kaseye alın tuz ve karabiber ile uygunca çırpın. Tereyağını tavaya alıp eritin. Çırptığınız yumurtaları dökün ve pişirin. Alt kısmı pişince omleti aykırı çevirip öteki yüzeyini de pişirin. Pişince ince ince dilimlediğiniz hindi fümeleri, kaşar ve cheddar peynirini ortasına koyun. Ocağın altını kapatıp omleti sarın ve kapağını kapatıp peynirler eriyene kadar bekleyin.

3. Klasiklerden vazgeçemeyenlere: Patatesli Omlet

Patatesli Omlet Tanımı:

  • 2 adet patates

  • 1 paket kabartma tozu

  • 2-3 adet yumurta

  • 1 YK un

  • 3 YK süt

  • Pul biber

  • Tuz

  • Karabiber

Patatesleri soyun ve ince ince doğrayın. Kabın içine tuz, kabartma tozu ve doğranmış patatesleri döküp 30 dakika bekletin. Müddetin sonunda süzün. Süt, yumurta ve baharatları çırpın. Patatesleri ek edin. Isıttığınız tavaya patatesli karışımı döküp iki tarafını da pişirin.

4. Pofidik bir lezzet: Sufle Omlet

Sufle Omlet Tanımı:

  • 3 yumurta

  • 1 tatlı kaşığı Tereyağı

  • 1 çay bardağı rendelenmiş Kaşar Peyniri

  • Tuz

  • Karabiber

Yumurtaların sarısını ve beyazını farklı kaplara alın. Sarısına karabiberi, beyazına tuzu ek edin. Yumurta beyazı ve tuzu 3-4 dakika kadar mikser yardımıyla çırpın. Yumurta sarısı ve karabiberi karıştırın. Elde ettiğiniz iki karışımı birbirine yedirin. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, çırptığınız yumurta beyazını söndürmeden karıştırmanız gerektiğidir. Tereyağını tavaya alın ve kısık ateşte eritin. Eridikten sonra karışımı üzerine döküp kısık ateşte pişirmeye devam edin. Biraz piştikten sonra üzerine kaşar peynirini dökün ve ikiye katlayın. Afiyet olsun.

5. Porsiyonluk omletler: Muffin Omlet

Muffin Omlet Tanımı:

  • Yumurtalı Muffin

  • 2 adet yeşil biber

  • Sosis

  • 6 adet yumurta

  • 1 paket kabartma tozu

  • Tuz

  • Karabiber

  • Tereyağı

  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Biberleri ve sosisi doğrayın. Yumurtayı kabartma tozu, tuz ve karabiberle çırpın. Çırptığınız yumurtaya rendelenmiş kaşarı ek edin. Muffin kalıplarını yağlayın. Yeşil biberi ve sosisi muffin kalıbına yerleştirin. Üzerine yumurtalı karışımı ekleyin ve 10-12 dakika fırınlayın.

6. Formuna dikkat edenlere: Yeşil Omlet

Yeşil Omlet Tanımı:

  • 1/3 bağ maydanoz

  • 1/2 SB ıspanak

  • 2 YK zeytinyağı

  • 4 yumurta

  • Tuz

  • Karabiber

  • 1 çimdik kırmızı toz biber

  • 1/2 YK zeytinyağı(tavayı yağlamak için)

  • 3 YK lor peyniri

Maydanoz, ıspanak ve zeytinyağını mutfak robotunda püre haline getirin. Karışımın içerisine yumurtaları, baharatları ekleyip mutfak robotunu tekrar çalıştırın. Tavayı ısıtın ve zeytinyağını döküp peçeteyle yayın. Yumurtalı karışımın bir kısmını ısınmış tavaya döküp pişirin. Üzeri pişmeye başlayınca bir tarafına lor peyniri serpin ve omleti katlayın. İstediğiniz gereç ile süsleyip servis edin.

7. Farklı tatlar arayanlara: Köz Biberli Fırın Omlet

Köz Biberli Fırın Omlet Tanımı:

  • 5 adet közlenmiş yeşil biber

  • 5 yumurta

  • 2 bardak süt

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

  • Kaşar peyniri

Önceden közlediğiniz biberlerin içini temizleyin ve bir kenara alın. Bir kapta yumurtayı, sütü, tuzu, karabiberi ve toz biberi karıştırın. Borcamın içine bir kat közlediğiniz biberleri dizin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyun ve bir kat daha közlenmiş biber ekleyin. 2 katın doruğuna kalan kaşar peynirinizi koyup, hazırladığınız yumurtalı karışımı ekleyin. Borcamı daha geniş bir fırın tepsisine ya da kabına alıp, büyük olan kabın içine sıcak su doldurun. Evvelce ısıtılmış 160 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Afiyet olsun.

8. Pırasalı Jambonlu Omlet

Pırasalı Jambonlu Omlet Tanımı:

  • 1 pırasa

  • 3 dilim dana jambon

  • 4 yumurta

  • 15 gr tereyağı

  • Tuz

  • Karabiber

  • 1 paket kabartma tozu

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Pırasayı ufakça doğrayın ve düzgünce kavurun. Kavrulan pırasalara jambonları da doğrayarak ek edin ve 2-3 dakika daha çevirip ocaktan alın . Fırın kabını tereyağı ile yağlayın. Yumurtaları tuz, karabiber ve kabartma tozu ile çırpın ve pırasalı karışım ekleyerek fırın kalıbına koyun. 10-12 dakika kadar pişirin.

9. Ekmek İçinde Omlet

Ekmek İçinde Omlet Tanımı:

  • 1/2 kırmızı biber

  • 1/2 yeşil biber

  • 1 yumurta

  • 1/4 SB taze kaşar

  • 1 dilim ekmek

  • 4 dilim salam

Salam ve biberleri küp küp kesip soteleyin. Sonrasında ekmeğin ortasını çıkarın. Salam ve biberleri ekmek çerçevesinin içine koyun. Üzerine tuz ve karabiber ile çırpılmış yumurtayı ek edin. Yumurta pişerken üzerine rendelenmiş kaşarları ve ekmeğin içini koyup aykırı çevirin. Yumurta pişince tavadan alın.

10. Mantarlı ıspanaklı omlet

Mantarlı Ispanaklı Omlet Tanımı:

  • 1 su bardağı mantar

  • 1 su bardağı ıspanak

  • 1 su bardağı beyaz peynir

  • 3 yumurta

  • Yarım çay bardağı süt

  • Tuz

  • Karabiber

  • Zeytinyağı 

Mantarları temizleyip doğrayın ve zeytinyağında yeterlice kavurun. O sırada yıkayıp temizlediğiniz ıspanakları doğrayın ve mantarlara ekleyerek 3-4 dakika daha pişirin. Ocaktan aldığınız mantarlı karışımı bir tabağa alın ve doğradığınız peynirlerle karıştırıp bekletin. Yumurtalarla tuz ve karabiberi yeterlice çırpın. Tavaya alın gerili önlü pişirin. Mantarlı karışımı içerisine koyup kapatarak servis edin.

11. İtalyan omleti: Ispanaklı Frittata

Ispanaklı Frittata Tanımı:

  • 5 yumurta 

  • 300 gr süzme peynir 

  • 1 diş sarımsak

  • 1/4 SB eski kaşar

  • 250 gr ıspanak 

  • 2 adet kırmızı biber

  • 10-12 adet kiraz domates 

  • 1 YK zeytinyağı 

  • Tuz 

  • 1/3 TK karabiber 

  • ½ TK pul biber

Fırınınızı evvelce 180 derecede ısıtın. Orta uzunluk bir kasenin içerisine yumurtaları kırın. Üzerine yağı ve baharatları ek edip çırpın. Sonrasında peynirleri ve ıspanağı ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın kabına karışımı dökün ve üzerine ortadan ikiye kesilmiş domatesleri dizin. 35-40 dakika evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

İftarlık tarifler için bu içeriklere de göz atabilirsiniz

Sahurda Kapışarak Yiyeceğiniz 11 Yumuşacık Hamur İşi Tarifi

Yaparken Parmaklarınızı Yiyeceğiniz 11 Sahurluk Sandviç Tarifi

Tok Tutmasıyla Bilinen Yumurtayı Sahur Sofralarından Eksik Etmeyeceğiniz 11 Hoş Tarif

Sahurda Yapabileceğiniz Birbirinden Doyurucu 11 Üstün Ötesi Omlet Tanımı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin