1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Adana Kebap Tanımı: Dünya’nın Sevdiği Lezzet Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Tanımı: Dünya’nın Sevdiği Lezzet Adana Kebap Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana Kebap Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kilo kıyma (sırt ya da kaburga eti)

  • 1 adet kırmızı kapya biber

  • 2 yemek kaşığı kırmızı toz biber

  • 2 adet domates

  • 2 adet sivri biber

  • 1 adet soğan

  • Sumak

  • Tuz

  • Un

  • Su

  • Kuru maya

Adana Kebap Hazırlanışı

İlk olarak eti satırla kıyma haline getirin. Kapya biberleri de ince ince doğrayıp ete ekleyin. Tuz ve kırmızı toz biberi ekleyin ve yoğurun. Şayet imkanınız varsa bir gece dinlendirin. 

Dinlenmiş eti, elinizi hafif ıslatarak şişe sarın. Mangal ateşinde pişirin. Pişene kadar şişi çevirin. Domates, soğan ve biberleri de közleyin. 

Un, kuru maya, tuz ve su yardımıyla da pide ya da lavaş için hamur yoğurun. Hamuru 15-20 dakika dinlendirin. Fırında pişirin.

Soğan salatası için; soğanları ince ince doğrayın. Sumak ve tuz ekleyin. Son olarak tabağınızı dilediğiniz üzere hazırlayın.

Afiyet olsun.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Adana Kebap Tanımı: Dünya’nın Sevdiği Lezzet Adana Kebap Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin