1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Ayça Reçeli Tanımı: Kış Aylarının En Sevileninden Lezzetine Doyamayacağınız Enfes Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Ayça Reçeli Tanımı: Kış Aylarının En Sevileninden Lezzetine Doyamayacağınız Enfes Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayva Reçeli Tarifi

Malzemeler;

  • 4 adet ayva

  • 4 su bardağı toz şeker

  • 3 su bardağı su

  • 1 yemek kaşığı limon suyu

  • 3-4 adet karanfil

Ayva Reçelinin Hazırlanışı

Öncelikle ayvaları yıkayıp, kabuklarını soyarak işe başlayın. Akabinde ayvaları küp küp doğrayın. Dilimlenen ayvaları bir tencereye alın ve üzerine şekeri serpin.Tencerenin kapağını kapatın ve 4-5 saat ayvanın suyunu salmasını bekleyin. Şekerler eriyince tencereye 3 su bardağı su ek edin. Akabinde ocağın altını açın. (Bu etapta istek ederseniz, tencereye ayva çekirdeklerini ekleyebilirsiniz.) Reçel kıvam aldığında tencereye limon suyu ve karanfilleri ekleyin. 5-6 dakika daha reçel piştikten sonra ocağın altını kapatın. Reçel sıcakken kavanozlara boşaltın.

Ayça Reçeli Tanımı: Kış Aylarının En Sevileninden Lezzetine Doyamayacağınız Enfes Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin