Farklı lezzetler arayanlara özel ballı zencefilli tavuk tanımını sizler için yazdık.
Ballı Zencefilli Tavuk Tarifi
Malzemeler:
-
Tavuk kanadı
-
1 kase un
-
3 adet sarımsak
-
Maydanoz
-
Bal
-
Soya sosu
-
Toz zencefil
-
Tereyağı
-
Zeytinyağı
-
Karabiber
-
Tuz
-
Esmer şeker
-
Susam
Ballı Zencefilli Tavuk Hazırlanışı
İlk olarak tereyağında ince ince doğranılan sarımsakları kavurun. Üzerine soya sosu, zencefil, bal ve esmer şekeri ekleyin. Ağır bir kıvama gelene kadar pişirin.
Un, karabiber ve tuzu bir kasede karıştırıp tavukları bu karışıma bulayın. Akabinde kızan yağın içine tavukları atıp iki tarafını da kızartın.
Kızartma süreci bittikten sonra evvelce yaptığınız sosa tavukları ekleyip karıştırın. Son olarak üzerine de maydanoz ve susam ekleyin.
Afiyet olsun.