1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Bayramda Konuklara Her Şey Konut Yapımı! İşte Buz Üzere 10 Soğuk İçecek Tanımı

Bayramda Konuklara Her Şey Konut Yapımı! İşte Buz Üzere 10 Soğuk İçecek Tanımı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1. Ulusal füzyonumuz: Naneli ayran

Malzemeleri:

  • 2 su bardağı yoğurt

  • 4 su bardağı su

  • 5 dal taze nane

  • 1 çay kaşığı kuru nane

  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

  • Yoğurdu ve 1 bardak suyu derin bir kabın içine alın, pürüzsüz olana kadar çatal ile çırpın.

  • Taze naneleri ince doğrayıp yoğurda ekleyin.

  • Tuzu ve kalan suyu ekleyip güzelce karıştırın.

  • Kuru naneyi de ek edip servise sunun.

2. Tam da mevsimindeyiz: Şeftalili buzlu çay

Malzemeler:

  • 2 su bardağı demli çay

  • 1 çay kaşığı limon tuzu

  • 1 adet limon

  • 1 su bardağı şeker

  • 2 adet şeftali

  • 6 su bardağı su

Yapılışı: 

  • 2 şeftaliyi kesimlere ayırıp tencereye alın. 6 bardak suyu üzerine ek edip kaynamaya bırakın. Şeftaliler yumuşayınca altını kapatın. 

  • O biçimde 20 dakika bekletin. Sonra şeftalili karışımı ince bir tülbentten geçirip süzün.

  • 2 yemek kaşığı kokulu çayı ve 1 yemek kaşığı olağan çayı 3 su bardağı su ile demleyin. Demlediğiniz çayı ince tülbentten geçirin.

  • Süzdüğünüz iki karışımı birbirine ekleyin. Üzerine limon tuzu, 1 su bardağı şeker ve 4 kesime ayrılmış limonu ekleyip karıştırın.

  • Karışım biraz ılındığında dolaba alın. 

  • Buzdolabında soğuyan içeceğinizden limonları çıkarıp bardağa alarak servis edebilirsiniz.

3. Hiç denemiş miydiniz? Karpuz limonatası

Malzemeler:

  • 2 tane limon suyu

  • 2 yemek kaşığı şeker

  • 1 limon kabuğu rendesi

  • 2 su bardağı karpuz suyu

Yapılışı:

  • Büyük bir dilim karpuzun çekirdeğini çıkarıp mutfak robotunda parçalayın. 2 su bardağı karpuz suyu elde edin. 

  • Suyunu süzün ve sürahiye alın. Bir tane limonun kabuğunu rendeleyin. 

  • Üzerine 2 yemek kaşığı şeker iki limonun suyunu sıkarak elinizle ovun, biraz beklesin.

  • Süzerek sürahiye alın, üzerine soğuk su ve buz ek edin

4. Hem içer hem yeriz: Kuru meyve kompostosu

Malzemeler:

• 9 adet şekerpare kayısı
• 8 adet kuru erik
• 1 çay bardağı kuru üzüm
• 8 adet kuru incir
• 1 su bardağı toz şeker
• 2-3 adet karanfil

Yapılışı: 

  • Kuru meyveleri yıkayıp tencereye alın. 

  • Suyunu koyarak orta ateşte pişirmeye bırakın. 

  • Su kaynayınca toz şekeri ve karanfilleri koyun. 

  • İncirler yumuşayınca ateşten alın. Soğutarak servis yapın.

5. Beş dakika da çabucak: Buzluk limonatası!

Malzemeler:

  • 1 adet portakal

  • 2 adet limon

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 3 litre su

Yapılışı:

  • Portakal ve limonları güzelce yıkayın. Akabinde bütün bir halde buzdolabı poşetine koyun.

  • Buzlukta dondurun.

  • Ardından çıkarıp oda sıcaklığında birkaç dakika bekletin ve orta büyüklükte dilimler halinde doğrayın.

  • Dilimleri rondoya aktarın ve üzerine toz şeker ilave edin. Rondodan geçirin.

  • Elde ettiğiniz püre kıvamlı karışımı bir kaba alın ve üzerine suyunuzu ek edip karıştırın. Bu biçimde 10 dakika kadar bekletin.

  • Bir kabın üzerine tülbent ya da süzgeç oturtun. Azar azar karışımı aktarın ve süzdürün. Tüm pütürlerinden arındırın.

6. Konutta yapılınca değişik oluyor: Vişne suyu

Malzemeler:

  • 1 kilogram vişne

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 litre su

Yapılışı:

  • 1 kilo vişnenin saplarını ve çürüklerini ayıklayın.

  • Ayıklanmış vişneleri bol suda duruma nazaran 3-4 defa yıkayın.

  • Vişneleri küçük keskin, bir bıçak yardımıyla çizik atın ve çekirdeklerini ayıklayın. Düdüklü tencereye koyun.

  • Tamamını tencereye koyduğunuz vişnelerin üzerine 1 su bardağı toz şekeri ilave edin ve karıştırın. Şekerin beyazlığı fark edilmeyecek hale geldiğinde karıştırmayı bırakın.

  • Düdüklü tencereyi en yüksek ayarına getirin. Düdüklü tencerenizin başından ayrılmayın.

  • Düdük öttükten sonra altını en kısığa getirin ve 6 dakika pişirin. Bu esnada gözünüz düdüklü tencerenizde olsun.

  • Düdüklü tencerenizin rastgele bir yanından vişne suyu çıktığını görürseniz 6 dk beklemeden çabucak altını kapatın.

  • Vişnelerinizin biraz yumuşamış ve şekerinizin erimiş olması kâfi.

  • Daha sonra çok dikkatli bir biçimde, etrafa sıçramamasına bilhassa dikkat ederek blenderdan geçirip, cam bir kavanoz yahut şişeye aktarın.

  • Oda sıcaklığına ulaştıktan sonra buzdolabına kaldırın.

  • Tüketeceğiniz vakit yarım bardak vişne püresine yarım bardak içme suyu koyarak karıştırın.

7. Nostaljik olacak: Zencefilli gazoz

Malzemeler:

  • 5-6 santim büyüklüğünde taze zencefil

  • 2 adet limon

  • 2 adet portakal

  • 1/2 su bardağı toz şeker,

  • 1 su bardağı ılık içme suyu

  • 1 küçük şişe soda

  • 2-3 kısım taze nane

Yapılışı:

  • Zencefili yıkayın, kabuklarıyla ince rende ile rendeleyin.

  • Bir limonun kabuklarını incecik elma üzere soyun. Havanda 10-15 saniye kadar dövün.

  • Rendelenmiş zencefil, limon kabukları, şeker ve suyu bir cam kaseye ya da kavanoza koyun yeterlice karıştırın. Şekerin erimesini bekleyin.

  • Limonların ve portakalların suyunu sıkın zencefilli karışıma ekleyin. Güzelce karıştırın.

  • Tel süzgeçten süzerek sürahiye, ya da cam bir kaseye boşaltın. İçine limon dilimleri ve taze nane yaprakları ekleyin. Buzdolabında biraz dinlendirin. Servis etmeden evvel soda ile karıştırın. Dilerseniz buz ek edebilirsiniz.

  • İçine soda yerine dilediğiniz ölçüde votka ekleyerek, uzun kadehlerde bol buz ve nane yaprağı ile süsleyerek, yemek öncesi aperitifi olarak ikram edin.

8. Karadut suyu

Malzemeler:

  • 2 su bardağı karadut

  • 2 su bardağı buz

  • 1 su bardağı çok soğuk su

  • 2 portakal

Yapılışı:

  • Karadutları yıkayıp süzün ve saplarını ayıklayın,

  • Portakalların suyunu sıkın,

  • Karadut, buz, su ve portakal suyunu rondoya alıp püre haline gelene kadar çekin,

  • Servis bardaklarına alıp çabucak servis edin.

9. Ananaslı smoothie

Malzemeler:

  • 1 adet ananas

  • 2 limon

  • 1 adet lime

  • 3 yemek kaşığı şeker

  • 6 su bardağı soğuk su

Yapılışı:

  • 1 adet ananası kesip küp küp doğrayın. 

  • Doğranmış ananasları ezin. Bir sürahiye boşaltın ve öbür gereçleri ekleyin. 

  • Lime ve ananas dilimi ile süsleyebilirsiniz.

10. Kızılcık şerbeti

Malzemeleri:

  • 1 kg kızılcık

  • 3 su bardağı toz şeker

  • 2 yemek kaşığı limon suyu

  • 4 su bardağı su

Yapılışı:

  • Kızılcıkları yıkayıp 2 su bardağı su ile kaynatın. Kaynayınca bir süzgeçte ezerek suyunu süzün. 

  • 3 su bardağı şekeri 2 su bardağı su ile kaynatın. 

  • Kaynayınca kızılcık suyunu ekleyin. Bir iki taşım kaynayınca limon suyunu ekleyin. 

  • Bir taşım daha kaynatıp altını kapatın ve kızılcık konsantrenizi sıcak sıcak kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın. 

  • Soğuduktan sonra buzdolabında koruma edin. Yarım su bardağına yakın şurubun üzerine soğuk su ekleyin ve birkaç kesim buz koyarak servis yapabilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Bayramda Konuklara Her Şey Konut Yapımı! İşte Buz Üzere 10 Soğuk İçecek Tanımı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Afyon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin