Kendi başının dermanına bakmak zorunda olup bir de anne yemeği hasretiyle yanıp tutuşuyorsanız sizleri bu türlü alalım. Bu püf noktalarıyla mutfakta annenizin yemeklerini aratmayacak yemekler yapıp hasretinizi bir müddetliğine törpüleyebilmenizi garanti ediyoruz.
1. Yemekleriniz için sihirli bir dokunuş: Et Suyu
Eti haşladığınız suyu asla atmamalısınız. Böylelikle et suyunu kullanarak annelerimizin yaptığı kadar lezzetli çorbalar ve pilavlar yapabilirsiniz. Hatta makarnayı bile et suyunda haşlayarak çok daha hoş bir sonuç elde edebilirsiniz.
2. Anne eli değmiş üzere bir çorba içmek ister misiniz?
Sıcacık bir terbiyeli anne çorbası yapma niyetindeyseniz bu okuduğunuzu kulağınıza küpe yapın. Yoğurt, yumurta sarısı ve unla yaptığınız terbiyenin en kıymetli noktası çorbanızın kesilmemesi. Şayet çorbanızın kesilmesini ve topaklanmasını istemiyorsanız çorba kaynarken terbiyesini başka bir kapta yaparak çorba suyundan azar azar terbiyeye ek edip sonrasında terbiyeyi çorba tenceresine ek edebilirsiniz.
3. Şöyle tane tane bir pilav olsa da yemelere doyamasak…
Eğer şöyle tane tane bir pilav yapmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken noktalar var. İnce tabanlı ve geniş bir tencere kullanmak pilavınızı lapa olmaktan kurtarır. Fakat pilav pişerken kapağını açar ve daima karıştırırsanız o pilavın lapa olmasının önüne geçemezsiniz.
4. Öyle kolay göründüğüne aldanıp bu etapları unutmayın.
Büyük ve derin bir tencere seçin ki haşlandıkça şişen makarnalar sizi tencerenizin azizliğine uğratmasın. Birbirine yapışmayan makarnalar istiyorsanız kesinlikle zeytinyağı ve tuz ile haşlayın. Şayet makarnaya sos yapacaksanız makarna suyunun hepsini dökmeyin sos yaparken size lazım olacak. Makarnayı yüksek ateşte ve kapağını kapatmadan pişirmelisiniz.
5. İşin içinde zerzevat varsa bu ikisine dikkat!
Sebzeli yemeklerinizin çok daha hoş ve lezzetli olmasını sağlayacak iki tüyomuz var. Rendelediğiniz kabak ve kereviz üzere sebzelerin suyunu kesinlikle avucunuzun içinde sıkarak alın. Doğradığınız ve yemeğe dahil olmak için sırasını bekleyen patlıcan ve patates üzere zerzevatları ise kesinlikle suyun içinde bekletin.
6. Kapı çaldı, yemek taştı kederine son!
Yemek yaparken kaynayan su dolu tencerenin üzerine tahta kaşık koyarak ya da tencerenin iç kenarlarına biraz zeytinyağı sürerek yemeğin taşmasını önleyebilirsiniz.
7. Mükemmel hamur için birinci iş un elemek.
Hamur işi yaparken daha homojen bir hamur elde etmek isterseniz un ve un üzere eserleri kesinlikle elekten geçirmelisiniz. Böylelikle kıvam tutturmanız çok daha kolay olacaktır.
8. Kısa müddette bozulan salatalık materyallere son!
Marul, roka, kıvırcık üzere yeşilliklerin saplarını biraz kesip, bağını çözün. Yıkamadan ve dağınık bir halde kağıt havluya sarın. Kullanacağınız vakit gerektiği kadar yeşilliği çıkarıp yıkayın. Bu biçimde salata gereçleriniz tazeliğini daha uzun müddet koruyacaktır.
9. Anneniz yanınızda değilse bile onun kurduğu sofraları size hatırlatacak kadar nefis lakin bir o kadar da pratik bir tanımımız var: Sebzeli Fırın Makarna
Evde kaldığın müddet boyunca dışarıdan daha az yemek yemeye karar verdin. Hem mutfakta vakit geçirip hem de mis üzere mesken yemekleri yemek istiyorsun. Esasen konut yemekleri gibisi var mı? Evdeyken de kendini en âlâ şımartabileceğin şeylerden biri olan konut yemeklerine sarılasın varsa işe sebzeli fırın makarna ile başlamaya ne dersin? Annenin yemeklerini aratmayacak yemekler yapmak için haydi mutfağa! Bu ortada unutma; pişirdiğin yemeği istersen koltukta sinema karşısında, istersen masada konut ahalisi ile sohbet ederek ye ancak kesinlikle tadını çıkar!
Sebzeli Fırın Makarna Tarifi
Malzemeler:
1 adet makarna
1 bardak SuperFresh Bezelye
0-15 adet mantar
2 diş sarımsak
2 adet çarliston biber
1 adet Közlenmiş Biber Konserve
3 yemek kaşığı çekirdeksiz siyah zeytin
1 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kol taze kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
Beşamel Sos İçin;
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 su bardağı rende taze kaşar peyniri
Yapılışı:
Makarnayı bol tuzlu suda, hafif canlı kalacak biçimde haşlayıp süzün. Bezelyeleri bir tencerede 20-25 dk. haşlayın. Sarımsakları ince ince kıyın. Mantarları ikiye bölüp doğrayın. Biberleri jülyen doğrayın. Bir tavada zeytinyağını kızdırın. Sarımsak, yeşil biber ve mantarları atıp mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurun. Közlenmiş kırmızı biberi, siyah zeytini, bezelye'yi, taze kekiği, soya sosunu, pul biberi, tuzu ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika çevirdikten sonra ateşten alın. Beşamel sos için bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü azar azar ek ederek karıştırın. Muskat rendesi, tuz ve karabiber ek edin. Sos kıvam alınca ateşten alın. Fırın kabını yağlayın. Beşamel sosun bir kısmını, kaşar peynirinin yarısını ve zerzevat harcının tamamını makarna ile karıştırıp fırın kabına boşaltın. Kalan beşamel sosu makarnanın üzerine yayın. Rende kaşarı üzerine serpin. 190 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet Olsun!
Diğer tarifler için tıklayınız.
