Tatlıya doyacağınız bir lezzet geliyor! İşte çikolatayı şerbetle buluşturan çikolatalı baklava tanımı…
Çikolatalı Baklava Tarifi
Malzemeler;
Hamur:
-
3 yumurta
-
3 yemek kaşığı yoğurt / alternatif olarak 8 yemek kaşığı süt kullanabilirsiniz
-
3 yemek kaşığı sıvı yağ
-
1 yemek kaşığı sirke
-
3 yemek kaşığı kakao
-
Aldığı kadar un
Dolgu:
-
1 su bardağı fıstık yahut ceviz, ezilmiş
-
1 su bardağı çikolata parçaları
Hamuru açarken:
-
1 su bardağı mısır nişastası
-
1 su bardağı kakao tozu
-
Tereyağı
Şerbet:
-
4 su bardağı su
-
4 su bardağı şeker
-
1/2 limon
Çikolatalı Baklavanın Hazırlanışı
Hamur için tüm materyalleri derin bir kapta birleştirerek azar azar un ekleyin ve yoğurun. Bir bezle örtün ve 30 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru 30 eşit modüle bölün. Her bir parçayı nişasta ve kakao yardımıyla tabak büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurları 10'arlı formda ortalarına nişasta serperek üst üste koyun. 3 küme hamur elde edeceksiniz. 3 kümeden her birini tepsi büyüklüğünde açın. 3 yufkayı ortalarına çikolata kesimleri ve fıstık serperek tepsiye yerleştirin. Fırına vermeden evvel erittiğiniz tereyağının yarısını tepsi üzerinde gezdirin. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirmeye başlayın. Üzeri kızarmaya başladığında kalan tereyağı da ekleyin ve büsbütün kızarıp pişene kadar bekleyin. Baklavayı çıkardıktan sonra soğumaya bırakın ve bu sırada şerbeti hazırlayın. Tüm materyalleri birleştirin ve 15 dakika kısık ateşte kaynatın. Soğuyan baklavaya sıcak şerbeti dökün. Şerbet düzgünce çektikten sonra servis edin.