Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Corona virüsü sonrasında merak edilen yarasa çorbası nedir, nasıl yapılır birlikte bakalım.
Editör Notu: Tanım o kadar makus ki yazarken çok zorlandım. Kusura bakmayın!
Yarasa çorbası tanımı ve yapılışı:
Birçok Asya ülkesinde sık tüketilen bir çorba olan Yarasa çorbası, tanımı prestijiyle ülkemiz için hiç alımlı ve yenilebilir bir şey değil!
Çorbanın yapılışı yarasaların pişirilmesini ve akabinde suyunun ayrılmasını içeriyor.
Yarasanın pişirilip suyundan ayrılmasının akabinde derisi soyuluyor ve et hali kalıyor. Pişirme esnasında ve sonrasında yarasanın kokusu çok berbat olduğu için et kısmı bol tuz, soğan ve sarımsakla servis ediliyor ve tüketiliyor.
İnsanların yarasayı da bütün halinde, çorbanın yanında yediklerini belirtelim!