İçindeki materyallerle ve dayanılmaz sunumuyla lezzet şölenine dönüşen nefis bir yemek tanımımız var! Dalyan köfte ile sofralarınıza lezzet katın!
Dalyan Köfte Tarifi
Malzemeler;
Köftesi için:
-
1 kg kıyma
-
1 adet yumurta
-
1 adet soğan
-
4 yemek kaşığı galeta unu
-
Tuz
-
Karabiber
Arası için:
-
3-4 adet katı haşlanmış yumurta
-
2 adet haşlanmış havuç
-
2 çay bardağı haşlanmış bezelye
Sosu için:
-
4 adet domates adet domates,
-
3 diş sarımsak
-
2 yemek kaşığı sıvı yağ
-
Tuz
-
Karabiber
Dalyan Köftenin Hazırlanışı
Kıymayı, rendelediğiniz soğanı ve başka köfte materyallerini bir kabın içerisinde uygunca yoğurun. Pişirme kağıdının üzerine köfte harcını 1 parmak kalınlığında yayın. Ortasına haşlayıp soyduğunuz yumurtaları bütün biçimde sıra halinde dizin. Yanına haşlanmış havuç ve bezelyeleri dizin. Rulo halinde sarın ve pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye koyun. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirin. Sos için; rendelenmiş domates ve öteki materyalleri ekleyerek, suyunu çekene kadar pişirin. Köftenin üzerine dökerek servis edin.